Kui sageli peaks riideid tegelikult pesema? (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tavaliselt viskame mustad ja higised riided pesukasti või pesumasinasse siis, kui need kas näevad räpased välja või lõhnavad ebameeldivalt. Tuleb välja, et tegelikult tasuks oma musta pesusse teadlikumalt suhtuda.

Real Simple'i ajakirjas avaldati hiljuti graafik, milles on üksikasjalikult välja toodud, kui sageli tuleks teatud rõivaesemeid pesta. Näiteks rinnahoidja tuleks pessu panna pärast 3-4 kandmist, kuigi küsitlused on tõestanud, et enamik naisi seda nii sageli ei pese.

Sukad-sokid peaksid pesus käima pärast igat kandmist. Retuusid ja joogapüksid peavad vastu umbes kolm kandmiskorda, pidžaamat ja magamisriideid võib kanda neli korda ning siis tuleks neid taas pesta. T-särke tuleks aga pesta pärast igat kandmist.

Õnneks on ka selliseid rõivaesemeid, mida ei pea kuigi sageli pesema. Nende hulka kuuluvad näiteks teksased ja džemprid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles