Lugeja vägivallast tööl: kolm põhjust, miks olla tööl õnnelik

Lugeja kiri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tööl käimine on nõme. Pikad väsitavad päevad, mis mõnikord su elu üle näivad võtvat. Kohati on raske aega leida muule, mis pole mingitki pidi kontoriga seotud. Aga, olgem ausad, vaatamata kohatisele stressile annab töö meile elus väärtust juurde, kirjutab lugeja Marit.

Loetleme üles kolm asja mille üle iga päev kontoris tänulik olla.

1. Tee midagi head.

Ürita teha vähemalt kord nädalas kolleegidele midagi head. Too kontorisse puuvilju, tee väike kingitus, kiida kaastöötajat. Sa üllatud, milline positiivne tulemus sellel pikas perspektiivis on. Lihtne on oodata, et teine pool küsiks esimesena kuidas läheb, naerataks sulle koridoris, või kiidaks su tegemisi. Tee algust ja näita sellega teistele eeskuju.

2. Võimalus enesearenguks.

Iidne legend räägib, kuidas Tilopa-nimeline munk läks elatist teenima naise juurde, kes päeval jahvatas seesamiseemneid ning õhtuti teenis elatist prostituudina. Enesearengu eesmärgil otsustas Tilopa töötada vägagi ebatõenäolises kohas ning nagu legend räägib - saavutas ta valgustatuse. Enne kui bordelli tööle minna, vaata enda keskkonda ja mõtle, mis õppetunde see kogemus su elus sulle pakub.

3. Sa ei saanud täna peksa.

See võib olla kohati tüütu aga, peksasaamine on normaalne ja Eesti ühiskonnas aktsepteeritav. Me oleme seda rahvana aktsepteerinud ning võtame igapäevaelu normaalse osana. Nagu vanarahvas ütleb: kes lööb, see armastab! Kui aga juhtub, et täna keegi rusikaga näkku ei pannud, on ju täitsa tore päev olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles