Neli küsimust, mis näitavad, kas mees on püsisuhteks valmis

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Pulmahooaeg läheneb, mis tähendab, et suur hulk paare vaatavad oma suhtele otsa ning mõtisklevad: «Kuhu me küll liigume?»

Verily Magazine on reastanud neli küsimust, mida oma partneriga arutada ja millelt arenevad vestlused on heaks indikaatoriks selle kohta, kas ta on suhteks valmis või mitte.

  1. «Mis on sinu prioriteetideks?» See on hea küsimus, mis võtta teemaks suhte alguses, kuna paljudel noormeestel ei pruugi prioriteedid veel paigas olla. Mõni on alles lõpetanud ülikooli, teised on tugevalt investeerinud oma karjääri, mis tähendab, et abielu ja lapsed pole veel nende silmapiiril. Nii et kui sina oled valmis pühenduma ja tema mitte, on parem, kui tead seda enne, kui asjad tõsiseks lähevad. Kui ta aga ütleb, et tema jaoks on esikohal sõbrad, perekond ja suhted, siis suurepärane! On tõenäoline, et elus suhteid väärtustav inimene ootab oma ellu ka kestvat lähisuhet.
     
  2. «Kas sul on viisaastakuplaan?» See on hea küsimus ajaks, mil teie suhe on juba nö ametlik. Viie aasta plaanide kohta uurides on mehel hea võimalus selgitada oma nägemust sellest, kuhu ta näeb oma elu arenemas. Tahab ta lõpetada oma raamatu, reisida Mongooliasse, abielluda, lõpetada magistriõppe? Kuid kui sa oled temaga juba mõnda aega suhtes olnud ning ta ei näe järgnevate aastate jooksul oma elus sinu jaoks olulist rolli, siis ei ole pühendumine ilmselgelt tema jaoks väga oluline.
     
  3. «Kuidas saad sa hakkama oma minevikupagasiga?» See küsimus on hea nende paaride jaoks, kes tunnevad teineteist hästi – kindlasti ei tasuks sellega lajatada esimesel kohtingul. Mõne inimese jaoks hoiavad uude suhtesse täielikult pühendumast tagasi just minevikusündmused ja möödunud suhted. Tasub meeles pidada, et me kõik oleme oma elatud elu summa, kuid mõned meist saavad möödanikupagasiga paremini hakkama kui teised.
     
  4. «Kas sa oled käpp?» Kui te olete juba mõnda aega suhtes olnud (kuus kuud kuni aasta), siis on kindlasti mõistlik küsida, kas su partner «on käpp» ehk kas ta on valmis suhtele täielikult pühenduma või tahab ta veel natuke ringi vaadata. Mida ta sellest suhtest ootab? Kuhu ta näeb, et asjad arenevad? Vahel on parim asjadele ausalt otsa vaadata, et teada saada, kas te olete suhtes samal leheküljel või on teil asjadest täiesti erinevad arusaamad.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles