Nipinurk: kuidas leida endale ideaalne parfüüm?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Poodi minnes võtab erinevate parfüümide valik silme eest kirjuks ja ninna tungiv tugev segu kõikidest lõhnadest paneb pea ringi käima. Kuidas valida endale sobivat? 

Miks me kasutame parfüümi? Loomulikult selleks, et me hästi lõhnaksime. Teadlased on aastaid uurinud, miks me armastame lõhna kanda ja kas sellel võib olla mingi mõju meie potsentsiaalsele kaaslasele. Byrdie vahendusel jagame mõned esimesed sammud, kuidas leida omale kõige parem parfüüm, mis oleks isikupärane, muudaks sind atraktiivseks ja meeldejäävaks.

1. Tee eeltööd!

Enne kui poodi lähed, siis mõtle lõhnade peale, mis on sulle siiani meeldinud ja ilmselt on nad sul kodus olemas. Uuri, mis on nende koostisosad, mis su meeli erutavad.

2. Ignoreeri müügiinimesi!

Suurde poodi minnes ära kuula, mida klienditeenindajad sulle pähe proovivad määrida. Väikeses butiigis on võib olla isegi mõistlikum abi paluda, sest su soovidele pööratakse tõenäoliselt rohkem tähelepanu.

3. Hakka nuusutama!

Nuusuta mõnda aroomi ja proovi seda enda naha peal. Seejärel kõnni poest välja, joo vahepeal üks kohvi ja mõtle selle peale. Kas see parfüüm meeldib sulle? Kas see sobib sulle? Vahepeal võib olla nii, et see meeldib sulle väga, aga ei ole sinu jaoks õige.

4. Ära kunagi mine poodi koos oma sõbrannaga!

Poodle alati üksi. Su sõbrannal võivad olla head kavatsused, aga teil on erinevad haistmismeeled. Usalda enda sisetunnet!

5. Proovi selle lõhnaga elada.

Kui on võimalik, siis hangi endale lõhnatestreid. Proovi neid paar päeva ja saad teada, kas väljavalitud lõhn sulle päriselt ka sobib.

6. Kuidas teada, et see ka päriselt sobib sulle?

Kuldreegel ütleb, et kõige parem parfüüm on selline, mille lõhna sa ise ei tunne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles