11 tõde, mida mõistavad ainult emad

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Saladuste jagamise keskkonnas Whisper jagasid emad kogemusi, mis on nende ellu saabunud koos lastega. Asjad, mida enne emaks saamist nad ei mõistnud.

  1. Ma ei mõistnud kunagi, et üksinda kakamine on luksus – kuni ma sain emaks.
  2. Kolme lapse emana ei kõla väljend «haiglaravil vaimse kurnatuse tõttu» sugugi koleda ähvardusena. Pigem suurepärase puhkusena, millega kaasnevad ägedad ravimid.
  3. Kui sa oled täiskasvanu ja YOLO tähendab, et sa saad keskööl süüa oma lapse puuviljasnäkke.
  4. Ma olen naine ja mind ei häiri, kui prill-laud on üles jäetud. 3-aastase poja emana oskan ma hinnata üles jäetud prill-lauda, kui alternatiiv on prill-laud, mis on täis pissitud.
  5. Ma loodan, et mu lapsed saavad lapsed, kes samuti ei maga, nii et ma saan neile seda nina alla hõõruda, kui nad suureks kasvavad.
  6. Mis on lapsevanemaks olemine? Kui sa alasti 4-aastasega üksteise võidu karjud sellepärast, et tal on «liiga külm, et riidesse panna».
  7. Sa ei adu varem, kui paljusid inimesi sa tegelikult vihkad, enne kui on aeg panna oma lapsele nimi.
  8. Kõige kulukam osa laste juures on kõik see vein, mis ma olen sunnitud ostma.
  9. Sa ei aita värskelt sünnitanud ema sellega, kui sa pakud, et võid tema last mõni aeg süles hoida. Me nägime kuradi palju vaeva selle lapse nimel, me oleme ära teeninud tema kaisutused. Sa võid pesta mõne nõu või midagi.
  10. Miski pole nii põrgulik kui 3-aastane, kelle võileib on lõigatud kolmnurkadeks, kui ta tahtis, et see oleks ruudukujuline.
  11. Olgu su kohvi kangem kui su jõmpsikas.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles