Kas rikkad mehed petavad rohkem?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole vahet, milline on su armusuhe, petmine ei ole kunagi õigustatud. Aga kas rikkad mehed petavad teistest rohkem?

Hiina teadlane Yi Ming Li viis oma kolleegidega läbi uuringu, millest selgus, et end jõukaks pidavad mehed tunnevad suuremat rahulolematust oma kaasade välimuse üle ja võivad seetõttu oma naist petta. Uuringust selgus, et see on omane just meestele, aga mitte naistele, kirjutab Psychology Today.

Teisisõnu: kui mees on keskmisest jõukam või peab end teistest jõukamaks, siis ta võib kaaluda kõrvalsuhte loomist, aga kui naine on keskmisest jõukam, siis tema ei mõtle petmisele. 

Teadlased selgitasid, et sugudevaheline erinevus võib olla tingitud sellest, et mehed ja naised hindavad partneri juures erinevaid asju. Kui naise jaoks on tähtis, et mees suudaks peret kaitsta ja toetada, siis mees peab pigem oluliseks naise välimust. Erinevuse põhjuseks võib olla seegi, et meestel on suurem vajadus järglasi «toota» kui naistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles