Pärnu ja Tallinna söögikohad kutsuvad lapsi külla

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rõõmsate laste festival

30. maist kuni 5. juunini toimub Pärnus ja Tallinnas üritus Rõõmsad Lapsed Kohvikutes, mis kutsub peresid külastama kohvikuid ja restorane. Kõik osalevad söögikohad pakuvad nädala jooksul lastele midagi huvitavat, harivat või maitsvat. Rõõmsad Lapsed Kohvikutes on üks 23. juulil Pärnus toimuva Rõõmsate Laste Festivali eelüritustest.

Rõõmsate Laste Festivali ja kohvikuteürituse eestvedaja Kati Ruubeli sõnul tekkis idee lastele oma kohvikuteürituse korraldamiseks jaanuaris läbi viidud uuringu tulemusena. «Korraldasin küsitluse Facebookis oma tuttavate lapsevanemate hulgas, et uurida, kui palju ja kus lastega pered kodust väljas söömas käivad. Minu üllatuseks läks see teema korda väga paljudele ja vastuseid tuli ligi 400, millest selgus, et üle 70 protsendi küsitluses osalenutest külastavad toitlustusasutusi kord kuus või isegi tihemini ning on väga lojaalsed kohtadele, mis neile meeldivad,» rääkis Ruubel.

Lastega välja sööma minnes tehakse söögikoha valik enamasti selle järgi, et nii lastel kui vanematel oleks võimalikult mugav ning stressivaene. «Väiksemate laste puhul peeti oluliseks mängunurga või mänguvaiba olemasolu, menüü tervislikkust ning läbimõeldud teenindust, kuid vanemate laste puhul pigem võimalust tutvustada neile restoranikultuuri. Sest kuigi vanemate vastustest selgus, et nad eelistavad kindlaid kohvikuid ning restorane, siis tihti on hoopis lapsed need, kes otsustavad,» kinnitas Ruubel.

«Neid tulemusi silmas pidades otsustasimegi teha ettepaneku valitud söögikohtadele Pärnus ja Tallinnas proovida suunata ühel nädalal oma tegevus just lastega peredele, et väikestele otsustajatele ennast tutvustada,» lisas ta.

Järgmisel nädalal algava Rõõmsad Lapsed Kohvikutes üritusel osalevad Pärnust Ammende Villa, Rannahotell, Piparmünt, Pärnu Jahtklubi restoran, Villa Wesset, Pärnu Kalamajaka kohvik ja Pärnu Keskuse Taluturg. «Meil on ülimalt heameel, et kuuldused Pärnus toimuvast üritusest inspireerisid ka kahte Tallinna söögikohta, restorane Umani ja Neikid, meie ettevõtmist omalt poolt toetama ning sellega seoses ongi võimalik neil, kes Pärnu kohe kuidagi ei jõua, ikkagi Rõõmsad Lapsed Kohvikus nädalast Tallinnas osa saada,» ütles Ruubel.

Kõik söögikohad pakuvad nädala jooksul või valitud päevadel lastele ja peredele midagi erilist. «Iga söögikoht on välja mõelnud oma atraktsiooni või pakkumise, millega peresid meelitada. Lapsed saavad tutvuda kokkade ja köögieluga, ise midagi maitsvat valmistada või maitsta, mängida ja joonistada ning üldiselt kohvikutes käimise ja käitumisega harjuda, et see oleks peredele üks tore koos aja veetmise võimalus,» selgitas Ruubel, miks tasub kindlasti üritusest osa võtta.

Huvi ürituse vastu on sotsiaalmeedias juba väga suur ning kogunenud on juba üle 500 huvilise. «Kuigi me alles tutvustame osalevaid söögikohti ning nende pakutavaid tegevusi, siis huvi ürituse vastu on juba nii suur, et näiteks Ammende Villa lastepiknik on juba välja müüdud,» rõõmustas Ruubel.

Lisaks Rõõmsad Lapsed Kohvikutes üritusele on 22. juulini käimas ka teine Rõõmsate Laste Festivali eelüritus - Seiklusmäng Pärnumaal, mis kutsub kõiki peresid külastama valitud perepuhkuse sihtkohti Pärnus ja selle ümbruses.            

23. juulil Pärnu Rannapargis toimuv Rõõmsate Laste Festival on esimene omataoline tasuta kogupere festival, mis tutvustab peredele üle Eesti perepuhkuse võimalusi ja kultuuri, esitleb Eesti disaini ja peretooteid ning pakub aktiivset tegevust nii ettevõtlikele lastele kui ka aktiivsetele vanematele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles