Naised vägivalla kütkeis

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Vaata videost, miks on võitlus naistevastase vägivallaga eluliselt oluline meie kõigi jaoks.

  • Iga kolmas naine Euroopas kannatab seksuaalse ja / või füüsilise vägivalla alla vähemalt korra oma elus.
  • Hinnanguliselt 47 protsenti mõrvatud naistest surevad perekonnaliikme või partneri käe läbi.
  • Naistele suunatud tugikeskused on naiste ja laste kaitsmiseks üliolulised.
  • Paljudes Euroopa riikides on need teenused piiratud või ei eksisteeri neid üldse.

«Naiste- ja lastevastane vägivald on terve ühiskonna probleem ja me peame selle üheskoos peatama,» ütleb WAVE Euroopa võrgustiku president Rosa Logan. «Istanbuli konventsiooni kohaselt peavad riigid garanteerima igale inimesele võimaluse elada vägivallavabalt, eriti aga pakkuma seda naistele ja tüdrukutele. Teisalt on naiste tugisüsteemid paljudes Euroopa riikides ja piirkondades tõeliselt alarahastatud. Selle tagajärjeks on, et paljudes piirkondades pole naistel ja lastel kuhugi minna, kus nad oleksid vägivallast vabad. Neil ei ole kedagi, keda usaldada või kellega rääkida. See on häbiväärne ja see peab muutuma.»

WAVE’i kampaania «Step up!» kutsub üles parlamente, valitsusi ja ühiskonnaliikmeid kampaania eesmärke toetama ja neisse panustama. Hinnanguliselt on tugikeskustes puudu 47 000 voodikohta ning enamikes riikides puuduvad tugikeskused seksuaalset vägivalda kogenud naistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles