Uuring: naised, kes kannavad vähem meiki, saavad ka vähem palka (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Chicago ülikooli teadlane Jaclyn Wong ja California ülikooli teadlane Andrew Penner viisid läbi uuringu, mille eesmärk oli välja selgitada kas ja kui palju mõjutab välimus inimese palganumbrit.

Eelnevalt on teadlased kindlaks teinud, et ilusamad naised ja nägusamad mehed saavad sookaaslastest suuremat palka. Wongi ja Penneri uuringus osales 14 000 inimest ja selgus, et naised, kes kannavad vähem meiki, saavad vähem palka kui naised, kes armastavad end rohkem meikida, kirjutab Cosmopolitan.co.uk.

Tuli välja, et kui «keskmise välimusega naine» ütles uuringus, et ta kulutab palju aega ja raha oma välimusele, siis ta teenis aastas kuni 6000 dollarit (umbes 5300 eurot) rohkem palka kui teised «keskmise välimusega naised», kes ei kulutanud oma välimusele nii palju aega või raha.

Selline avastus on üsna kurvastav, sest see, kui palju naine end meigib, ei ole kuidagi seotud sellega, millised on tema töötulemused. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles