Teadlased kinnitavad: selfide tegijad on endast liiga heal arvamusel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga moodne noor teab, mis asi on selfi ja kuidas seda teha. Selfisid tehakse baarides, reisil olles, tänavatel, eriliste hetkede jäädvustamiseks, aga ka täiesti ootamatus olukorras, näiteks vahekorra ajal. Aga teadlased väidavad, et selfide tegemine on oluliselt muutnud seda, kuidas me ise end näeme.

Toronto ülikooli teadlased viisid läbi uurimuse, mis tõestas, et selfide tegemine jätab sinust teistele mulje, et sa oled suur eneseimetleja. Varemgi on oletatud, et selfisid teevad eneseimetlusele kalduvad inimesed, kuid nüüd on see ka teaduslikult tõestatud, kirjutab Vice.

Huvitaval kombel paljastas uurimus sedagi, et selfisid tegevad inimesed peavad end palju seksikamaks, kui nad tegelikult on. Uurimuse raames paluti inimestel hinnata selfisid ja portreepilte ning portreepildid said palju kõrgemad hinded. Piltidel olevad inimesed olid ise aga veendunud, et selfidel nägid nad paremad välja kui portreefotodel. 

Antud uurimus tõestas, et selfisid tehes saame me ise otsustada, mida me teistele näitame ja mida mitte, kuid see ei pruugi teistele sugugi muljet avaldada. Samuti näitas uurimus seda, et inimesed, kes teevad palju selfisid, ei hinda oma välimust adekvaatselt.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles