Pidžaama, öösärk või aadamaülikond?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Igaühel on kindlasti oma öösärgi lugu rääkida, kuid minu kõige hullem öösärgi lugu jääb Pelgulinna sünnitusmaja seinte vahele, kirjutab Terje Telling Osta.ee blogis.

Hurmur boyfriend öösärk
Foto: Osta.ee
Hurmur boyfriend öösärk Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

Kauaoodatud tähtsündmus käes, aegsasti juba haiglas kohal. Kõik vastas ootustele: ruum oli sisustatud vajalike vahenditega, vann nurgas, pallid, redelid, lükatav kõndimiskäru jne. Sügaval nõukogude ajal oleks olnud see sünnitavale naisele ainult üks suur helesinine unistus. Ja siis! Toodi öösärk, mis elu ühel tähtsamail hetkel selga tõmmata. Ega ma eeldanudki maani siidist ja pitsist öösärki, kuid see, mis toodi, oli küll vähemalt 30 aastat vana ja 6 numbrit suurem. Sügav sisselõige dekoltee osas ulatus nabani ja nagu sellest vähe, siis kaenlaaluse aukudest olid rinnad kogu maailmale valla. Sama hästi oleks võinud olla alasti. Tõsi, mingil hetkel teeb valu oma töö ja see, mis parasjagu seljas on või ei ole, kaotab igasuguse tähtsuse.

Inimeste eelistused on väga erinevad ja see, milllised on sobilikud riided magamiseks, on sügavalt igaühe isiklik asi. Õiget ühest vastust sellele pole. Ühed eelistavad pidžaamat, teised öösärki (nagu näiteks pildil olev Hurmur öösärk Eesti Disaini lehelt või aluspesu, kuid osad eelistavad magamise ajal üldse mitte midagi kanda ehk nemad tunnevad ennast kõige paremini aadamaülikonnas. Tead ju küll, kallis lugeja, omast käest, kui ebameeldiv on kui pikk öösärk nagu keerusai ümber keha väändub. Kui läbi une üritad küljealuseid kortsusid sirgeks tõmmata… Kuid kahtlemata oleneb kõik materjalist ja lõikest.

Mugav ööpesu
Foto: Osta.ee
Mugav ööpesu Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

Pidžaama kandmise aeg jääb enamasti lapsepõlveaegadesse, kuid on täiskavanuid, kes pidžaamast nö välja ei kasvagi. Eriti mugavad on naistel lühikeste pükstega pidžaama versioonid (pildil oleva leiad siit). Mugavust nädalavahetuse hommikutesse lisab üks mõnus ja pehme hommikumantel, millesse on ennast mõnus kerra tõmmata ja hommikukohvi juua. Hommikumantli usku on enamasti ka need, kes armastavad alasti magada, sest kui peres on juba ka lapsed, siis on pehmelt öeldes imelik hommikuti paljalt mööda tuba ringi lehvida. Juhul muidugi kui ei ole tegu nudistide perekonnaga.

Avalda arvamust - mida Sina öösiti kanda eelistad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles