Ületöötamisel võivad olla hirmutavad tagajärjed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt on nii mõnigi teist kogenud seda, et kuna praegusel ajal tuleb kõigega kogu aeg kursis olla, siis on üsna raske piirduda vaid üheksatunniste tööpäevadega. Sageli venib tööpäev palju pikemaks, ent see ei pruugi tervisele sugugi hästi mõjuda.

Värskes uuringus võeti vaatluse alla, kuidas mõjub tervisele ja elukvaliteedile ületöötamine ning pikale veninud töövahetused. Selgus, et ületöötamine on otseselt seotud mitmete probleemidega, sealhulgas depressiooni, suhteprobleemide, kaalutõusu ja väsimusega. Ent lisaks sellele on veel mõned üsna tõsised riskid, kirjutab Brit.co.

Teadlased leidsid, et neil, kelle tööpäevad kestsid kauem kui kümme tundi, oli 60 protsenti kõrgem risk haigestuda südamehaigustesse. Kui inimene töötab nädalas rohkem kui 40 tundi, siis suureneb tõenäosus, et ta hakkab tarbima rohkem alkoholi ja tubakatooteid.

Ekspertide hinnangul tasuks piirduda nädalas 40 töötunniga, aga kui sinu töö puhul pole see võimalik, siis üle 50 tunni ei tasuks kindlasti nädalas tööd teha. Vastasel juhul pead arvestama sellega, et see mõjutab nii su tervist kui elu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles