Kõiki Instagramis levivaid ilunippe ei tasuks omal nahal proovida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilublogijaid tekib üha juurde ja igaüks neist tahab maailmaga jagada nutikaid nippe, mis väidetavalt muudavad välimuse kaunimaks. Tegelikkuses pole kõik need nipid sugugi kasulikud ja mõnda neist ei soovita eksperdid üldse proovida.

Glamour tõi välja mõned omapärasemad ilunipid ja ekspertide arvamuse, kas seda tasuks proovida või mitte.

Nipp: suuvesi Listerine aitab kõõmast vabaneda

Dr Shereene Idriss sõnas, et see nipp on tõesti tõsi ja seda on tegelikult kasutatud väga pikalt. Dr Idriss rääkis, et kui 1930. aastatel Listerine'i tootma hakati, siis seda reklaamitigi esialgu just kõõmavastase vahendina. Listerine'is on niivõrd palju koostisosi, millel on antiseptilised omadused, mis takistavad mikroorganismide kasvu ning levikut. 

Nipp: beebide mähkmelööbe leevendamiseks mõeldud kreem aitab aknest vabaneda

Dr Idriss sõnas, et mähkmelööbe jaoks mõeldud kreem sisaldab ühendeid, mis rahustavad nahka, hoiavad seda kuivana ja aitavad eemale hoida baktereid ning muid nahaärritajaid. Dr Idriss arvas, et sellest kreemist võib abi olla neile, kel on rasune nahk ja akne. 

Nipp: kurkumi hõõrumine hammastele muudab hambaid valgemaks

See võib tunduda natuke ebameeldivana, kuid see nipp võib isegi toimida. Dr Idriss ütles, et kurkum hõõrub hambaid samamoodi nagu näiteks sooda ja kui seda regulaarselt teha, siis võib-olla muutuvad hambad isegi valgemaks. Kui sa aga suud pärast korralikult ära ei loputa, siis võib kurkumi tugev kollane värv hammastele plekid jätta.

Nipp: vistrikke aitab ära kaotada see, kui hõõrud neid küüslauguga

Dr Idrissi sõnul on juba sajandeid kasutatud küüslauku selleks, et stimuleerida nahka pärast põletikulist reaktsiooni. Samas nentis ta, et küüslauguga vistrike hõõrumine ei pruugi neid ära kaotada ja mõnel inimesel võib see nahka hoopis rohkem ärritada.

Nipp: kurkumist ja papaiast tehtud näomask aitab vabaneda näokarvadest

Sel ilunipil pole ühtegi teaduslikku alust ja võib öelda, et see on puhas vale. Teadlased on uurinud seda, kas kurkum mõjub kuidagi naistele, kel on keskmisest rohkem näokarvu, kuid siiani pole veel leitud, et kurkum oleks sel puhul mingi imerohi. Papaia puhul on pigem usutud, et see muudab karvu tugevamaks, seega ei saa just väita, et selline näomask aitaks soovimatutest karvadest vabaneda.

Nipp: läbipaistev küünelakk aitab huultel olevatest villidest vabaneda

Huultel olevad villid võivad olla valulikud ja vägagi silmatorkavad. Üks ilublogija soovitas kasutada läbipaistvat küünelakki, et taolisi ville varjata. Tema sõnul tekitab küünelakk villile tugeva kihi, millele saab muretult huulepulka peale kanda. Dr Jessica Weiser aga ütles, et küünelakk võib põhjustada tõsist nahaärritust ja võib oluliselt pikendada villide paranemist. Huultel olevaid ville tasuks ravida siiski apteegist soetatud ravimitega.

Nipp: munamembraan niisutab nahka ja muudab naha säravamaks

See võib kõlada veidralt, kuid antud nipp võib tõesti nahale hästi mõjuda. Dr Weiser sõnas, et munamembraan sisaldab kollageeni, hüaluroonhapet ja aminohappeid ning paljud ilukaupade tootjad kasutavad seda ka oma kreemides. Ta lisas, et munamembraani sisaldavad tooted aitavad põletikke leevendada, niisutavad ja tervendavad nahka. Samas arvas dr Weiser, et toorest munamembraani ei tasuks kasutada, sest toores munas võib olla baktereid, pigem võiks eelistada ilutooteid, mis seda sisaldavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles