«Radaris» uuest trendidest: kutsu profifotograaf sünnitust pildistama

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Radar» / Kanal 2

Sündide jäädvustamine professionaalse fotograafi poolt on uus trend. Fotograaf Nele Tasane on selles vallas Eestis esimene – tänaseks on tal olnud seitse sünni pildistamist ja ootel on veel kaks. «Radar» käis uurimas, miks soovitakse lapse sünd piltidele jäädvustada. 

Üks esimesi eestlasi, kelle teekond emaüsast maailma sai Nele Tasase poolt jäädvustatud, on Henri. «No minu jaoks on see ikkagi niivõrd selline ilus kogemus ikkagi, kuidas see beebi siia ilma tuleb,» ütleb Henri ema Kätlin Tursk.

«See on fun, et sul pärast sellised asjad lõpuks olemas on. See jäädvustus tasub ennast ära, täiesti, sada protsenti,» kinnitab Henri isa Tambet Arutee.

Nele Tasane, kellel on majandusalane kõrgharidus rahvusvahelise ärijuhtimise alal, jõudis fotograafiani alles seitsme aasta eest. Enne, kui temast sai lastefotograaf, töötas ta SOS Lasteküla Eesti Ühingu juhataja asetäitjana. Tema tee fotograafiasse algas sellega, kui abikaasa talle seitse aastat tagasi peegelkaamera kinkis. Algul pildistas enda kolme last, siis oma sõprade lapsi, vaikselt tuli kliente juurde ning hobist sai elukutse – lastefotograaf.

Aasta tagasi otsustas ta hakata pildistama ka sünnitusi ja Nele on hetkel ainuke ametlik sündide pildistaja.

Kuidas sünnitamise pildistamine käib, seda näeb «Radarist» täna õhtul kell 20:30 Kanal 2-s. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles