Ema vastuoluline video basseini kukkunud väikelapsest sattus kriitikatule alla

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis / Facebook.com

Keri Morrison kaotas oma poja Jake’i 2013. aastal, kui 2-aastane poiss traagiliselt uppus. Keri on otsustanud, et tema 13-kuune tütar Jodie peab sääraseks õnnetuseks valmis olema. Ema Facebooki üles pandud video, kus pooleaastane Jodie basseini kukub ning pingutab, et vee peal püsida, on aga vallandanud kriitikatormi.

Videot on raske vaadata, nagu seisab ka selle pealkirjas. Väike põngerjas meelitatakse liiga sügavasse vette, kuhu ta pea ees kukub. Laps võitleb, et vee peal püsida, ühtekokku poolteist minutit, enne kui talle täiskasvanu appi läheb.

Kommentaariumis aga naisele ei halastatud. «On hea, kui me lapsi õpetame, aga on kohutav vaadata teda elu eest võitlemas, on ju selge, et talle olukord ei meeldi,» kirjutab Facebookis Erin Rusch. «Ma mõistan, et see võib päästa ta elu, aga elu võivad päästa ka basseinialarmid, lapseväravad, silma peal hoidmine jne. Ma isegi ei tea, mida sellest videost arvata, see teeb mind kurvaks. Ma tahtsin ainult ta sülle võtta ja teda lohutada.»

Leidub ka toetavamaid kommentaare, näiteks kirjutas üks inimene, et videost on selge: laps pole ohus, vanemad valvavad olukorra üle ning tegemist on väga hea kasvatustaktikaga.

Morrison kaitses end Fox Newsis: «Ma kaitsen oma last ning see ongi ema kohustus. Mul on tunne, et ma vedasin oma poega alt ja ma ei kavatse oma tütreid alt vedada.» Ta selgitas, et tema jaoks on suur võit näha, kuidas tema laps juba nii noores eas oskab nägu vee peal hoida. «Minu jaoks on üks raskemaid asju teadmine, et mu poeg kukkus vette ning ei teadnud, mida teha. Minu jaoks on oluline, et mitte ainult minu, vaid ka teised lapsed oskaksid vees käituda.»

Mis teie videost arvate – on see liiga karm praktika või peavadki lapsed noorena oskama end ohtlikus olukorras aidata?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles