Eesti moeillustratsioonid lähevad USAs näitusele

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Britt Samosoni illustratsioon

Homme avatakse USAs Washington DCs asuvas Hillyer Art Space galeriis rahvusvaheline näitus «Nordic Stars», kus eksponeeritakse Eesti, Soome, Taani ja Rootsi moeillustraatorite töid. Väljapanek jääb külastajatele avatuks ligi kuuks ajaks.

Näituse kuraatori Toomas Volkmanni sõnul annab moeillustratsiooni žanr võimaluse fokusseerida erinevate kunstnike tõlgendusi inspiratsiooniallikatest kaasaegses moes. «Washingtonis eksponeerime väga erinevaid tehnikaid viljelevate kunstnike töid, mis haaravad endasse kogu illustratsioonikunsti stiilide varasalve,» sõnas Volkmann. «Samas keskenduvad loodud tööd hetkel valitsevate moe- ja ajakoodide poeetilisele ühisosale.» 

Näitus leiab aset Euroopa kultuurikuu raames ning samuti toimub homme galerii piirkonnas üritus «Art All Night: Nuit Blanche DC», mis koondab väga suurt hulka kunstile pühendatud sündmusi. Näituse esindajana osaleb avamisel Eesti kunstnik Britt Samoson.

Näitus «Nordic Stars» esitleb valikuliselt töid Põhjamaade moeillustraatorite paremikust olles uuenenud osa mahukast projektist «New Nordic Fashion Illustration vol 2», mida on eksponeeritud Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis (2015), Tbilisi Zurab Tsereteli Moodsa Kunsti Muuseumis (2015) ja Pärnu Muuseumis (2016). Näituse korraldaja Helen Saluveeri sõnul on näitus saanud kutseid veel mitmesse välisriiki ning hetkel on käsil nende projektide teostamiseks vajaliku rahastuse leidmine.

Näitusel «Nordic Stars» osalevad kunstnikud Britt Samoson (Eesti), Marju Tammik (Eesti), Mads Berg (Taani), Naja-Conrad Hansen (Taani), Cecilia Carlstedt (Rootsi), Daniel Egneus (Rootsi), Laura Laine (Soome) ja Jarno Kettunen (Soome). Näituse kuraator on Toomas Volkmann, korraldaja Helen Saluveer (MTÜ Kunstiloomus) ja graafiline disainer Tuuli Aule. Näituse kaaskorraldajad ja toetajad on Eesti saatkond Washingtonis, Eesti Välisministeerium, Soome, Rootsi ning Taani saatkonnad Washingtonis ja paberitootja Hahnemühle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles