/nginx/o/2016/04/25/5303491t1he736.jpg)
Legendaarne luksuslaev Titanic hoiab jätkuvalt inimesi oma salapära kütkes. Üks huvitavamaid säilinud mälestusesemeid on menüükaardid, mis näitavad ilmekalt, kui erinevalt koheldi laevas erinevate klasside reisijaid.
Legendaarne luksuslaev Titanic hoiab jätkuvalt inimesi oma salapära kütkes. Üks huvitavamaid säilinud mälestusesemeid on menüükaardid, mis näitavad ilmekalt, kui erinevalt koheldi laevas erinevate klasside reisijaid.
Titanicu lugu on ka 104 aasta pärast laeva hukkumist põnev, aga kindlasti on tegemist ka väga valgustava looga, eriti kui jälgida klassierinevust.
Esimese klassi reisijate menüü oli loomulikult pikitud täis delikatesse ning isegi menüükaardi paber paistab peen. Nii toodi lauale näiteks rostbiifi, grillitud lihalõike, rootsi lauas aga pakuti mitut-setut erinevat sorti kala ning sinki, laiast juustuvalikust rääkimata.
Kolmanda klassi menüü pole aga pooltki nii isuäratav, sisuliselt pakuti vaesematele reisijatele tummi. Ja see on suisa must-valgel ka kirjas: õhtuooteks ongi ette nähtud kört koos juustu ja mõne küpsisega. Hommiku- ja lõunasöök pole meeldivamad ning nautida sai kaeraputru või hernesuppi, kõrvale leiba ja kartulit.