17 ausat ülestunnistust terapeutidelt

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Saladuste jagamise rakenduses Whisper jagasid terapeudid oma kõige salajasemaid mõtteid, mida nad on oma ametiga seoses mõelnud-tundnud.

«Ma olen terapeut ja ma armastan seda, kui mu kliendid suudavad oma elu paremuse suunas pöörata. Huvitav, miks minu puhul teraapia ei tööta.»

«Teinekord on mul keset vastuvõttu tunne, et suurest frustratsiooniks viskaks tooli teistpidi. Ma ei tee seda kunagi – mitte oma klientide pärast, vaid sellepärast, mida nad on pidanud läbi elama.»

«Ma olen terapeut ja ma ei ole kunagi ühtki klienti vihanud. Ma usun, et on võimatu kedagi nii sügavalt ja hästi tunda ning neid ikka vihata. Igaüks meist on tegelikult ilus inimolend.»

«Terapeudiks olemine tähendab, et sa minetad usu inimkonda.»

«Ma olen terapeut ja ma soovin, et mu pere ja sõbrad austaks mind sama palju, kui austavad mind mu kliendid.»

«Ma olen terapeut ja ma olen ühte oma endisse klienti armunud. Ma soovin, et me saaksime koos olla.»

«Ma olen terapeut. Mu patsiendid on mulle elu kohta rohkem õpetanud kui kõik raamatud kokku.»

«Ma olen terapeut ja ma ei suuda oma klientidele piisavalt tähelepanu pöörata, sest nõudmised paberitööle ja produktiivsusele on kohutavalt kõrged.»

«Ma olen terapeut ja vahepeal on mul kohutavalt raske pisaraid tagasi hoida, kui ma midagi jubedat kuulen.»

«Ma panen oma kabinetiukse lukku, riputan sellele sildi «Vastuvõttu pole» ja teen uinaku. Ma olen terapeut.»

«Ma olen terapeut ja mõni päev on selline, et ainus asi, mis mind hoiab kokku kukkumast, on teadmine, et mind ootab kohtumine mu enda terapeudiga.»

«Ma olen terapeut. Te ei kujuta ettegi, mis jama naised endale sisendavad, veenmaks ennast, et mees neid armastab, kui on ilmselge, et ta ei armasta.»

«Terapeudina soovin ma oma kliente rohkem aidata. Ma tunnen end nii ebaadekvaatsena, kui ma ei saa nende probleeme leevendada.»

«Ma olen terapeut ning jah, ma panen mõttes diagnoosi kõigile, keda kohtan.»

«Ma olen terapeut, kes võitleb depressiooniga. Enamikul päevadel on mul hästi. Mõnel päeval pean ma end kokku võtma, et oma tööd teha. See on heitlus.»

«Mõnikord tahan ma terapeudina kisada: «Miks kurat sa arvasid, et see on hea mõte?!»»

«Ma olen terapeut, armastan oma kliente ja oma tööd. Aga mõnel päeval tabab mind halvav hirm, et ma teen kellegi jaoks asjad hoopis hullemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles