Seitse asja, mis takistavad sul õnnelik olla

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Me kanname endaga kaasas mõttetut pagasit ja loome palju halbu harjumusi, jääme neisse kinni ning laseme neil oma pea segamini ajada.

Higher Perspective kogus kokku seitse põhilist halba mustrit, mis takistavad meil õnnelik olla.

  1. Täiuslikkuseihalus. Miski pole täiuslik ja sa ei peaks raiskama oma aega seda otsides. Ei eksisteeri täiuslikku partnerit, tööd, elu, keha. Me saame vaid aktsepteerida tõeliselt seda, kes me oleme ja mis meil on ning töötada selle suunas, et olla parem inimene.
  2. Negatiivsus. Ära raiska oma elu sellele, et vaadelda klaasi pooltühjana. Negatiivsust leiab meie eludest niisamagi, ära tegele selle aktiivselt oma ellu lisamisega. Vaata negatiivseid aspekte kui võimalust kasvuks ja arenguks.
  3. Ootused. Miski pole meile garanteeritud. Me võime eesmärgi suunas töötada, aga võime ebaõnnestuda. Et olla õnnelik ja edukas, tuleb olla paindlik.
  4. Negatiivne minapilt. Sa pole rumal, väärtusetu või inetu. Sa oled sina ise ja see on kõik, mis sa saad olla. Sa oled täiuslik sellisena, kes sa oled. Kui sinu juures on aspekte, mida sa soovid (ja saad) muuta, siis tee seda.
  5. Vabandused. Sa teed alati nii hästi, kui sa oled võimeline. Kui sa pärast mõistad, et oleksid saanud teha paremini, siis mõista, et tegemise hetkel polnud sulle see teadmine veel kättesaadav. Ära süüdista, aktsepteeri ja liigu edasi.
  6. Sinu eks. Suhe lõppes põhjusega. Usalda neid põhjuseid ja liigu edasi. Kui sa kulutad oma aega minevikku vaatamisele, ei saa sa märgata järgmist toredat inimest.
  7. Teistele lootmine. Kui sa tahad, et midagi saaks tehtud, tee see ise ära. Ole iseseisev, õpi seisma omadel jalgadel.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles