Märgid, et su partner ei austa sind

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuidas aru saada, et tegemist pole lihtsalt kehva perioodiga teie suhtes, vaid viltu on juba vundament, millele suhe rajatud?

Higher Perspective on ritta pannud viis märki, millest aru saada, et su partner ei suhtu sinusse austusega, mida sa tegelikult väärt oled.

  1. Ta peab alati saama, mida tahab. Kompromiss on suhte oluline osa, selleks on vaja austust ja arusaamist. Kui ta ei suuda su vajadustega arvestada, näitab see, et tal puudub sinu vastu austus.
  2. Ta ei püüagi kena olla. Kui su partner on vaevata toetav ja hea, näitab see, et ta armastab sind, sest see on elementaarne suhte osa – anda endast kõik, et teisel oleks hea olla.
  3. Ta ei austa su sõpru ja perekonda. Inimesed on põhjusega su elus, nad on sinu elu põhisambad. Su partner peaks suutma neid võtta kui sinu laiendust. Ta ei pea olema igaühega parim sõber, aga ta peab suutma austada su elu väljaspool teie suhet.
  4. Ta on väga kriitiline ja hukkamõistev. Miski pole kunagi piisavalt hea ja ta ei hinda sinu pingutusi. Ta toob pidevalt üles vanu unustatud tülisid, midagi ta ei andesta ega unusta. Nii ei saa suhe pikalt kesta.
  5. Ta keeldub kuulamast. Kas ta kuulab, mis sul on öelda? Kas ta osaleb vestluses või ootab, et see juba läbi saaks? Avatud suhtlemine on iga suhe alustala, kui ta sellest alatasa keeldub, on asjad halvasti.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles