Antoniuse moeetendusel on oodata värvide mängu

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antoniuse õues toimus moeetendus "Mood on õues". 
Pildil Tiina Androni "Impact".
Antoniuse õues toimus moeetendus "Mood on õues". Pildil Tiina Androni "Impact". Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartus Antoniuse õues toimub 15. juunil moeetendus «Värvides moodi», kus oma loomingut on esitlemas kakskümmend erineva käekirjaga noort disainerit. 

Tartu Loomemajanduskeskuse eestvedamisel korraldatav suvine moeetendus toimub Tartus juba neljandat aastat, sel aastal koostöös Tallinna Loomeinkubaatoriga. Antoniuse moeetenduse suurtoetaja on Tasku keskus, kus toimuvad ka mitmed etendusega seotud eel- ja järelsündmused.

Sel aastal ei valitud moeetendusel osalejaid välja konkursi teel, vaid kutsed saadeti neile noortele disaineritele,  kelle senised kollektsioonid on olnud edukad ning leidnud trenditeadlike moetarbijate seas positiivset vastukaja. Kahekümne välja valitud disaineri hulgas on Tallinnast ja Tartust pärit moekunstnikke ning  esindatud on nii rõiva- kui ka aksessuaarikollektsioonid.

Antoniuse moeetenduse loovjuhi ja lavastaja Piret Vapajeva sõnul on tänavuse moeetenduse teema «Värvides moodi» mitmetimõistetav ja annab disaineritele piisavalt loomevabadust.

«Soovime näha, kuidas on võimalik teha värvides moodi, andes erinevaid toone moele ja selle värvi võnkega puudutada kõiki inimesi enda ümber,» selgitab Vapajeva. «Stiililiselt on etendus puhas, skandinaavialik ja täis disaini, mis võiks ulatuda mitmete maade taha. Varasuvisel ajal on oodata etendusel rohket valguse ja värvide mängu.»

Moeetendusele on oodata moeasjatundjad Peterburist, Moskvast ja Riiast, kellel on kaasas  kõnekad auhinnad parimatele disaineritele.

Sellel aastal toob Abakhan Fabrics lavale ülipopulaarse live-bändi NOËP, kes saadab oma muusikaga disainerite loomingut. Abakhan paneb välja ka oma auhinna  − 500 eurot disainerile järgmise kollektsiooni loomiseks ning aitab kaunistada Antoniuse õue ja moeetenduse lava. Moeetenduse teemal kujundatakse Tartus Abakhani Rüütli tänava kaupluse vaateaknad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles