Ema postitas internetti video sellest, kuidas direktor annab ta viieaastasele lapsele malakat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Sotsiaalmeedias ringleb video viieaastase poisist, kes peab direktorilt vastu võtma füüsilise karistuse ehk ühe laksu puust labaga. Toiminut filmib salaja poisi ema Shana Perez, kes otsustas video avaldada ja juhtunule tähelepanu tõmmata. 

Üllatavalt pole laste füüsiline karistamine Ameerikas Georgia osariigis sugugi keelatud, seega ei paljasta video töötajate väärtegu, kuid on pannud lapsevanemad omavahel vaidlema, kui õigustatud on tänapäeval koolis laksu andmine, vahendab Parenting. 

Videos hoiab abiõpetaja last kinni, kui direktor üritab puust labaga poisile laksu anda. Poiss huilgab nutta ja kutsub vahepeal ema appi, kuid ema ütleb, et ei aita, sest saadab hetkel sõnumeid. Kokkuleppe järgi pidi ema viima lapse karitust kandma, sest poiss käitus halvasti ja rikkus reegleid. Nimelt tahtis ta lüüa teist õpilast, jooksis bussijärjekorrast välja ja sülitas õpetaja pihta. 

Hiljem on lapse ema andnud mitu intervjuud, milles ta on sõnanud, et olukord oli tema jaoks väga raske, kuid olukorra sunnil ei saanud ta sinna midagi parata ja otsustas seega mitte sekkuda. Küll aga tahtis ta paljastada koolidirektorit, kellega ta on olnud pikalt sõjajalal. 

Nimelt tekkis probleem sellest, et Shana Perezi poeg puudus tänavu koolist põhjuseta 18 päeva. Georgias on aga väga karmid koolikohustuse mittetäitmisesse puutuvad seadused ja direktor ähvardas emale laksust hoidumise peale politsei kutsuda. Kuna pereema on juba varem vangis olnud, kartis ta uuesti trellide taha sattuda. Nii jäigi ta nõusse, et laps saab täpselt ühe laksu ja mitte rohkem.

Ema sõnul ei julge poiss enam kooli minna ja kogu juhtum mõjus neile väga traumeerivalt. Nii kooli kui politsei esindajad on aga kinnitanud, et juhtunus pole midagi ebaseaduslikku. 

Ometi ei pea olukorda normaalseks tuhanded lapsevanemad, kes on avaldanud sotsiaalmeedias pahameelt ja tunnevad lapsele kaasa. Samuti on neid, kes usuvad, et laps oli karistuse ära teeninud ja oleks juba eos paremini käitunud, kui talle oleks kodus korralikult vitsa antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles