Rait Kapp: kui üldse sõltuvuses, siis seksist!

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Seks on narkootikum, milleta on raske elada. Tahan veel ja veel ja veel! Olles kord saadud tunda selle võimet ja mõju, tekib enamasti sõltuvus ja tahetakse rohkem. See on fiiling, mis tekitab reaalsuse kaotamise tunde, mis ei ole ainult paljaste kehade teineteise vastu liibumine ja ähkimine, see on midagi palju võimsamat, kohati ebareaalset. 

Autor Rait Kapp
Autor Rait Kapp Foto: Erakogu

Seks on narkootikum, mis tekitab sõltuvust, kui oled saanud seda tunda. Või on see just tablett, milleta polegi normaalselt elada võimalik? See on nähtamatu energia, millel on suur jõud. Inimestevaheline keemia või tõmme ning selle tugevus on kaifi saamisel määrav, samas selle puudumine tekitab longu vajumise. Kellele on vaja peotäis seda maise naudingu tabletti päevas, kes piirdub vaid mõnega.

Kindlasti ei tohiks olla eesmärk omaette võimalikult palju seksida, vaid tegutseda siis, kui selleks on vajadus. Siiski on ju raske teada, millal nüüd see õige hetk on, kuid kindel on see, et parim hetk on nüüd ja praegu, ideaalset ajastust ei ole olemas, see tuleb tekitada ise. Siis ka joonduvad muud pisiasjad selle järgi nagu võluväel. Puhas maagia! Kui on tahe, siis on ka võimalus! See mõnuaine tekitab tunde, mis võib kesta kaua, kaotab reaalsustaju, unustab igapäevamured. Seda me ju tegelikult igapäevaselt vajame, sellest mööda hiilimine on puhas enesepettus ja selle eemaletõukamise ning mahasurumisega tehakse haiget vaid iseendale.

Samuti võib see olla täiesti vabalt lühike kirepuhang, kus lühikese hetkega tekitatakse enneolematu fiiling. See paneb inimesed särama, selle puudumine paneb inimesed mossitama. Vahel tekib tunne, et sellest võikski olla elu lõpuni täiesti pilves. See annab samuti igapäevasteks tegemisteks vitaalsust, toodab hea tuju hormoone. Meestel hoiab testosteroonitaseme kõrge, tagab üldise kehalise võimekuse tugevana ja tapab korralikult stressi ning on piisavalt füüsiline, et seda võib ka spordiks nimetada täiesti vabalt.

Seksi maagia

Ärge sööge mingeid antidepressante või valuvaigisteid, lihtsalt seksige ja pooled teie mured, haigused ja negatiivsed emotsioonid kaovad võluväel. See ongi maagia, mida toodab seks, on see regulaarne või kaootiline, ei oma mingit tähtsust. See on naturaalne droog, mis paneb inimesi hoolima oma partnerist, või vastupidi, petma oma partnerit kellegi teisega, seksima avalikus kohas, ronima läbi akende kallima juurde, sõitma autoga kuskile metsa, külastama bordelli või tegema lihtsalt elus ettenägematuid ja võimatuna tunduvaid manöövreid.

See ei lase lihtsalt elada, sest nõudlus on suur ja aega oodata ei ole. Vaja on just praegu, kohe, ilma liigsete põhjendusteta, lihtsalt on vaja. Milline ülim droog! Seksil on tohutu jõud! Adrenaliin, higistamine, läbi lae tungivad kirenooled ja märjad linad, rütmilised liigutused ja ebareaalne fiiling. Kõrgetel pööretel töötav masinavärk, füüsiline lähedus, täielik paljastus, usaldus, privaatsusmulli täielik mahalammutamine ja mõnus raputus. Nagu on öelnud endine vormelisõitja James Hunt: «Sex is a high performance thing.» Seks on kõrge jõudlusega asi.

Aga kui seks on halb …?

Kõigi asjade, sealhulgas absoluutselt kogu püsisuhte saladuse algallikaks on seks. Sellest saab alguse igasugune suhte kestvus, samuti on see konfliktide algpõhjus. See on ülim läheduse väljendus, kus inimene on haavatav ja samas kõikvõimas. Kui ka midagi on paigast ära, või logiseb, on sellest rääkimine, arutamine, selgitamine ja mõistmine väga olulised tegevused, mida tuleb partneriga koos teha. Lihtsalt tuim teineteise vastu nühkimine, kus juba oodatakse, et millal see küll läbi võiks saada, näitab, et aeg on muutusteks, just nüüdsama.

Haiget saavad vaid inimesed ise, sest tegevuste edasilükkamine või passimine pole lahendus. Lahendus on asjadest rääkimine, vajaduste selgitamine, ebameeldivate asjade eemaldamine ja püüdmine teineteist mõista. Kui seks on halb, siis ongi kõik muu ka väljaspool magamistuba halb. See laheneb siis, kui sellega tegeletakse otseselt, sest hea seks on meeskonnatöö ja koostöötamine. Mitte pelgalt oma vajaduste rahuldamine, pigem partneri rahuldamine, mille tulemusena tekib ka endal hea tuju.

Kui millestki siin elus üldse sõltuvuses olla, siis olgu selleks seks. Kiiresti muutuvas maailmas on siiski meeles pidada olulised inimeste primitiivsed põhivajadused, neid maha suruda ega vältida ei tohi. Leida endas seksi vajaduse osakaal ja tegutseda sellest lähtuvalt. Tegutseda, saada uusi kogemusi, õppida ennast ja oma vajadusi paremini tundma, olla parem igas mõttes. Go for it!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles