Kaheksa nippi, kuidas ennustada beebi sugu

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Aina rohkem vanemaid soovivad enne uue ilmakodaniku saabumist teada, mis soost beebi on. Hinnanguliselt suisa 50-70 protsenti vanematest uurivad enne sündi tite soo välja.

Veebikülg Kidspot reastas viisid traditsioonilisematest kuni vanarahvatarkusteni, kuidas tulevased vanemad võivad beebi sugu ennustada.

Ultraheli

Ultraheli on kõige tõenäolisem variant, kuidas saada kõige täpsem vastus, mis soost laps kõhus parajasti kasvab. Ultrahelitehnikudki eksivad sooga teinekord, kuid väga harva ning tavaliselt on selle põhjuseks «häbelik» beebi, kes end kaamera eest peidab või on jalad ristanud. Kõige täpsemad on soo määramiseks UH-uuringud, mis tehakse 18-26 rasedusnädalani.

Hiina soomääramise kaardid

Legendi kohaselt on Hiina soomääramise graafikud on üle 700 aasta vanad ning 90 protsendil juhtudest täpsed, kui neid õigesti kasutada. Lapse soo määramiseks kasutatakse viljastumise kuud ning ema sünnipäeva.

Ennusta oma lapse sugu Hiina kalendri põhjal siit!

Lapse südamelöögid

Üks sooennustamise teooria väidab, et poistel ja tüdrukutel on emaüsas erinevad südamelöögid – kui süda lööb alla 140 löögi minutis, on tegemist poisiga, kui üle 140 löögi minutis, siis on tegu tüdrukuga. Teaduslik alus sellisel ennustusviisil aga puudub.

Abielusõrmuse test

Selleks tuleb abielusõrmus juuksekarva külge siduda, hoida sõrmust lebava raseda naise kõhu kohal ning vaadata, kuidas pendel liikuma hakkab. Edasi-tagasi kõikumine näitavat, et naine kannab poega. Tugevalt ringiratast liikudes näitavat pendel aga, et oodata on tütart.

«Madalal» või «kõrgel» kandmine

Mõned inimesed usuvad, et suudavad tulevase lapse sugu ennustada pelgalt kõhtu vaadates. Kui su rasedakõht on «kõrgel», ootad sa tüdrukut, kui aga «madalal», siis poissi. Teadlased aga kinnitavad, et see, kuidas rasedakõht välja hakkab nägema, sõltub mitte soost, vaid ootava ema kehaehitusest, kaalust ja beebi asendist kõhus.

Hommikuiiveldus

Väidetavalt on tütart ootavate emade hommikune iiveldus hullem. «Teadus» selle uskumuse taga väidab, et tüdrukut oodates on kehas rohkem «tüdrukuhormoone», mis ajabki iiveldama.

Beebikaal

Tütart oodates kandvat rase naine liigseid kilosid pigem tagumikul ja puusadel, poissi oodates kogunevad lisakilod aga pigem kõhule, usub see sooennustusteooria.

Arvamisvõistlus

Kuna võimalikud on vaid kaks tulemust, siis tegelikult ka lihtsalt arvates läheb 50 protsendil juhtudel sinu ennustus täppi. Üks uuring aga näitas, et ootavad emad on veelgi täpsemad ning suudavad suisa 71 protsendil juhtudest korrektselt ennustada tulevase lapse sugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles