Pesamunaga kinno – väljakutse või võimalus?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kord kuus täituvad kinod üle Eesti beebide ning väikelastega, sest taas on emmede ja beebide kinopäev. Kuidas beebiga kinos hakkama saada?

Neljaaastase tütre ema Mari (28) käis beebiga esimest korda kinos kui laps oli neljakuune. «Kuna kinos oli heli vaiksem kui tavaseanssidel, magas mu neljakuune selle ürituse maha ning sain ise rahulikult filmi vaadata,» selgitas Mari ning lisas, et ka suurema lapsega oli hea kinos käia. Silmas peab siiski pidama, et keerulisemaks läheb juba siis, kui laps käputama hakkab ning rohkem ringi liikuda soovib.

Ka nüüdseks pea kaheaastase poja ema Kristen (30) jäi beebikino külastusega rahule. «Lastele oli ekraani ette pandud mänguasju ja tekid, kus mõned lapsed terve aja mängisid ning emad said rahulikult filmi vaadata,» selgitas Kristen. Samas nendib ta, et oli neidki lapsi, kes pidevalt ringi jooksid ning kellel emmed paratamatult sabas sörkisid. Pea aastase tüdruku ema Kady (30) see-eest rõhutab, et talle meeldisid kõige rohkem hoopis seansieelsed tootetutvustused ning erinevate testerite ning näidiste jagamised.

Nii Mari, Kristen kui Kady usuvad, et kodusele emale-isale on beebikino väga meeldiv vaheldus, kuhu oma väikese põnniga päevasel ajal vahelduseks minna. «Mind ajendaski kinno minema just igavus, peab ju endale uusi tegevusi leidma, et rutiin ära ei tüütaks,» selgitas Kristen. Ta lisas, et kindlasti ei tasu beebiga kinno minnes karta, et äkki kellegi laps ei taha kinos olla või nutab, sest filmile keskendudes see isegi ei häiri. «Ja olgem ausad, beebikinno ei tuldagi vaikust ja rahu otsima,» nentis Kristen. 

Kady lisas, et samuti ei tasu karta, et lapsega on kuidagi ebamugav. «Kinosaali on pandud mähkimislaud koos mähkmete ja salvrättidega, kus sai vajadusel keset filmi mähkmed ära vahetada,» selgitas ta. Samuti on lastevankritele eraldi parkla loodud ning nendegi pärast ei pea muretsema.

Apollo Kino turundusjuhi Liisi Vaiki sõnul saigi Emme ja Beebi Kinopäeva idee alguse värskete lapsevanemate reaalsest vajadusest. «Tihtipeale jäetakse lastega käigud käimata, kuna kardetakse, et laps häirib ümbritsevaid inimesi või et lapsega toimetamine on keeruline, sest puudub beebile vajalik keskkond ning vahendid. Just seetõttu paneme kinopäeva korraldamisel rõhku meeldiva keskkonna ning kõikide mugavuste loomisele,» lausus Vaik. Näiteks luuakse kinopäeval kärude parkla, tuuakse mähkimislauad ning salvrätikud, kohti saab osta üle ühe ehk alati on üks vaba koht beebi jaoks, saalis põlevad nõrgad tuled ning terve kinoseansi ajal on heli vaiksem. 

Kinopäeval näidatakse korraga filme vähemalt kahes saalis, ühes saalis pigem lastele suunatud animatsiooni ja teises midagi rohkem emmedele. «Filmivalikus lähtume sellest, mida uut kinokavas on ja mis sobiks ka pisikestele silmadele,» rõhutas Vaik. Seetõttu on animatsioonid ja filmid lastesõbralikus 2D formaadis ning kinolinal ei näe negatiivseid stseene sisaldavaid teoseid, mis lapsi hirmutaksid. Lisaks filmivaatamisele tutvustatakse kinopäeval erinevaid uusi tooteid ja teenuseid nii beebidele, väikelastele kui ka emmedele. «Kohal on ka apteeker, kes enne filmi räägib mõnest päevakohasest teemast ning jagab soovitusi, mis vahenditega mure leevendada ning kellele kõigil külastajatele on võimalik küsimusi esitada,» selgitas Vaik ning lisas, et järgmisel Emme ja Beebi Kinopäeval keskendub apteeker kevadisele organismi tugevdamisele.

Vaik lisas, et kuigi ürituse nimi on Emme ja Beebi Kinopäev, on üritusele oodatud ka kõik issid beebidega ning miks mitte ka vanavanemad lastelastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles