Viis nippi stressiga võitlemiseks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Stressi peetakse igapäevaelu normaalseks osaks, kuid tegelikult saame me palju ära teha, et seda vältida ning tagada endale tervem ja õnnelikum elu.

Female First vahendab viit nippi, kuidas on kõige parem stressiga võidelda.

1. Ole oma keha vastu hea. Kui sa kannad oma keha eest hoolt, tunned sa tõenäoliselt vähem väsimust ning oled õnnelikum. Kui sa jood ja sööd hästi, on sul rohkem energiat, sa suudad paremini keskenduda, su tuju on parem ning eesseisev päev tundub ilusam.

2. Õpi ütlema ei. On aegu, kus me kõik võtame oma õlgadele liiga palju kanda. Kuid kui sa õpid ei ütlema, on sul ka kergem oma ajajagamisega hakkama saada. Tee vähem, aga tee seda paremini! Nipp: pea päevikut, mis aitab sul paremini planeerida aega ja ressursse.

3. Lõdvesta oma lihaseid. Kui su mõte on närviline ja pinges, on seda ka su keha ning lihased lähevad pingesse. Sageli ei panegi sa seda ise tähele. Kui sa teadlikult end lõdvestad, paraneb su rüht ning nii on ka su vaimul kergem taas keskenduda.

4. Lae akusid värske õhuga. Seni, kuni sa oled korralikult riides ning vihma eest kaitseb vihmavari, on parim viis lõõgastuda roheluses jalutades. See parandab tuju, keskkonnavahetus aga toob päeva uue värskuse.

5. Hellita end. Kui probleemid kipuvad üle pea kasvama, võta hetk iseendale ning otsusta, et tegeled muredega hiljem. Kui sa sead iseenda heaolu esikohale, ongi hiljem eluraskustega lihtsam heidelda. Nipp: regulaarsed spaakülastused on ideaalsed minipuhkused, mil ainult iseendale keskenduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles