Viis naist, kes tõestavad, et ka noored saavad maailma muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emma Watson
Emma Watson Foto: AP / Scanpix

Pole kahtlustki, et naised on tegijad! Seda on popkultuuris korduvalt tõestanud näiteks tüdrukutebänd Spice Girls, kelle lemmikfraasiks oli: «Girl power!» Samuti on ka näiteks Beyonce korduvalt meelde tuletanud, et võim on maailmas ikkagi naiste kätes. 

Sotsiaalmeedia areng võimaldab naistel üha rohkem sõna võtta ja olulistes aruteludes osaleda. Üha enam julgustatakse noori tüdrukuid tegutsema ja ignoreerima iganenud soostereotüüpe. Elite Daily tõstis esile viis märkimisväärset naist, kes tõestavad, et ka noored saavad maailma muuta.

1. Danielle Weisberg ja Carly Zakin

Need kaks noort naist alustasid oma karjääri telejaamas NBC. Kui nad taipasid, et nendevanused noored ei suhestu lugudega, mida nad tootsid, otsustasid nad muuta seda, kuidas inimesed uudiseid vastu võtavad ja mõistavad. Nad ühendasid hommikused uudised ja e-kirja ning lõid infokirja nimega TheSkimm. TheSkimm on tänaseks üks populaarsemaid elektroonilisi uudiskirju, mille sihtgrupiks on noored naised. TheSkimm seletab uudised lahti nii, nagu seda võiks teha sinu parim sõbranna. Weisberg ja Zakin naudivad nüüd tõelist New Yorgi edulugu ning see kõik sai alguse e-kirjast.

2. Maurya Couvares

Maurya Couvares võttis väga tõsiselt väidet, et naised ei ole head koodikirjutajad. Tema jaoks oli see kui väljakutse. Tänaseks on ta ScriptEdi kaaslooja ja tegevjuht. ScriptEd on mittetulundusühing, mis õpetab vaesemate piirkondade noortele programmeerimist ja aitab noortel praktikakohti leida. 

Couvares ei keskendunud vaid sellele, et naised saaksid IT-valdkonnas end tõestada. Ta seisab ka selle eest, et teisest rahvusest noored saaksid selles valdkonnas läbi lüüa. Couvares muudab noorte naiste võimalusi ja seeläbi muutub ka maailm.

3. Emma Watson

Viis aastat tagasi ei osanud keegi arvata, et näitlejanna Emma Watson võiks maailma muuta. Watson on otsustanud sel aastal Hollywoodist puhata ja keskendub oma tööle ÜRO juures, kus ta on hea tahte saadik. Peamiselt pöörab ta tähelepanu oma kampaaniale HeForShe ja feministlikule raamatuklubile Our Shared Shelf.

2014. aastal pidas ta kõne feminismist ja see muutis paljude arvamust Watsonist. Ta on kõigest 25-aastane, ent on juba tõestanud, et vanus ja sugu ei tähenda midagi, kui sul on kirg ja hääl, mida kuulatakse.

4. Adeola Feyehun

Saade «Keeping It Real With Adeola» on kui Nigeeria versioon jutusaatest «The Daily Show». Feyehun on nigeerlanna, kes töötab New Yorgis. Ta hakkas jutusaadet tegema 2011. aastal Aafrika telekanali SaharaTV jaoks. Ta räägib oma saates asjadest, mis on tema jaoks olulised. Ta kasutab lugude edastamiseks huumorit ja üsna palju sarkasmi. 

«Keeping It Real With Adeola» on hea saade kõigile noortele, mitte ainult aafriklannadele. Feyehun räägib asjadest niivõrd huvitavas võtmes, et üsna kerge on sel moel maailmas toimuvaga kursis olla. 

Koomik ja näitlejanna Roseanne Barr on öelnud: «Noored naised peavad õppima, et keegi ei anna neile võimu. Nad peavad seda ise võtma.» Eelpool nimetatud naised on seda õppinud, nad on võimu haaranud ja on oma valitud aladel väga edukad. Hoiame neile pöialt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles