Oluline erinevus sinu ja su ema vahel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ema ootustele vastamine on üks teema, mis tekitab kõigi naiste jaoks raskusi. Nüüd tehti uurimusega kindlaks, et kaasaegse naise jaoks võib see veel eriti keeruline olla.

Nimelt tegid teadlased kindlaks, et moodne naine pole pooltki nii enesekindel kui tema ema. Uurimuse käigus selgus, et nüüdisaja naistel on 50 protsenti vähem positiivseid mõtteid enda kohta. Kui kaasaegne naine teeb iseendale komplimendi umbes kolm korda päevas, siis tema ema tegi ja teeb seda hoopis kuus korda päevas, kirjutab Daily Mail.

Teadlased küsitlesid tuhandet naist vanuses 18–30 ja 1000 naist vanuses 50–65, et kindlaks teha, kui positiivselt erineva generatsiooni naised mõtlevad ja kui õnnelikud nad üldiselt on. Selgus, et moodne naine suudab koguni üheksal korral päevas endast negatiivselt mõelda, tema ema tegi seda keskmiselt kuus korda päevas.

Vähem kui 10 protsenti nüüdisaja 30-aastastest naistest ütles, et nad on oma välimusega rahul; 66 protsenti naistest tunnistas, et nad on üldiselt õnnelikud. Seda, et välimus on naiste jaoks tundlik teema, tõestab seegi, et kaasaegne naine teeb palju rohkem trenni, kui tema ema nooruses tegi.

Kui välimusega oli rahul vähem kui 10 protsenti naistest, siis oma kehaga oli rahul kõigest 5 protsenti naistest. Uurimusest kerkis esile viis teemat, mis muudavad naisi kõige rohkem ebakindlaks: keha, välimus üldiselt, füüsiline seisund, karjäär, tervis.

Samas tunnistasid vanemad naised, et kaasaegsetel naistel on palju rohkem võimu, kui neil omal ajal oli. Samuti lisasid nad, et praegu tunnevad naised palju suuremat survet, et peavad head välja nägema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles