Hea nipp, kuidas pikendada küünalde eluiga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ütle ausalt: kas oled kunagi ostnud küünla, mis on olnud ilus ja üsna hinnaline, kuid kahjuks on see liiga kiirelt ära põlenud? Ära enam oma pead vaeva, sellele probleemile on päris lihtne ja kaval lahendus.

Kui küünlad põlema panna, siis hakkavad need teatavasti sulama, ent seda protsessi saab omalt poolt natukene mõjutada, et küünal põleks kauem. Seetõttu on küünla esimene põlemine ääretult oluline, kirjutab Good Housekeeping.

Kui paned küünla esimest korda põlema, ära puhu küünalt enne ära, kui vedel küünlarasv katab terve küünla pinna. Selline teguviis kindlustab, et su küünal põleks edaspidi kihtide kaupa, mitte ei põleks vaid keskelt ega tekitaks keskele «tunnelit».

Varu esimese põletamise jaoks aega ja lase küünlal rahulikult põleda, et kogu pind oleks ühtlaselt sulanud rasvaga kaetud. Järgmine kord, kui paned oma lemmikküünla põlema, peaks see põlema ühtlaselt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles