Kohtinguportaalides kohtunud paarid abielluvad enam kui kaks korda kiiremini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kohtinguportaalides leiab vaid seksi. Vähemalt nii väidab populaarne linnalegend, mille järgi pole mõtet kohtinguportaale või -äppe kasutada elupartneri otsimiseks. 

Seda enam šokeerivad Standfordi teadlase Michael Rosenfeld uuringu tulemused, mille kohaselt just kohtinguportaalide ja -äppide kaudu tutvunud paarid abielluvad keskmiselt 2,5 korda kiiremini kui nii-öelda päriselus kohtunud paarid. 

Tegemist pole paarikuulise vahega, vaid kuue aastaga!

Kui päriselus kohtunud paarid abielluvad enamasti kümnendaks koosolemise aastaks, siis online-dating'u kaudu kokku saanud inimesed abielluvad keskmiselt neljandaks kooseluaastaks. 

Kui äpid on tuntud üheööseikluste vahendajad, siis kuidas on see võimalik? 

Suurem valik on parem valik

Sul võib olla suur tutvusringkond, kuid ilmselt jääb see siiski alla inimeste summale, keda võid äpi kaudu kohata. 

«Ma tean juba enamikku oma sõprade sõpru ja veel nende sõpru,» räägib Joonas (38). «Äpi kaudu olen kohtunud inimestega, kellega muidu kokku ei satuks.»

Muidugi käib suuremal osal kohtinguäppidest otsuse tegemine ühe või paari pildi järgi, mille tõttu paljud peavad tegevust pealiskaudseks. Teised seevastu väidavad, et päriselus teed niikuinii ju otsuse esmamulje põhjal, milles siis vahe?

Vahet pole, kumba koolkonda sa kuulud, on sul siiski võimalik teha täpsem valik suurem hulga seast, mis tüüpi inimestega soovid kohtuda. 

Need, kes soovivad rohkem infot ilma Facebookis nuhkimiseta, saavad pöörduda veebilehtede ja äppide poole, kus on võimalik leida võimalikke kohtingupartnereid ühiste huvide või muude kriteeriumite järgi. Kasutades vastavaid otsinguvõimalusi, teed eelvaliku enne inimesega kohtumist. Truu Reformierakonna fänn saab otsingutes vältida Keskerakonna pooldajaid, metsarahu nautija vältida ööklubi teiseks koduks pidavat peolooma. Kui just ei taha vaheldust. 

Enne jutt, siis kohtumine

Selleks ajaks, kui kohtinguäpi kaudu jutule saanud inimesed otsustavad kohtuda, on visatud pilk peale või läbi uuritud läbi teineteise profiilid ning tehtud vähemalt esimesed kiirvestlused. 

Lisaks ärgem unustagem põhjalikku Facebookis nuhkimist, mida avalikult muidugi teisele poolele kunagi tunnistada ei saa. 

Lõppkokkuvõttes saad kokku vaid inimestega, kellega soovid kohtuda, olenemata, kui põhjalik su eelvestlus on olnud. 

Kohtinguäppi kasutanud Anna (28) jaoks piisab profiilipildist, et avaldada kontaktisoovi, kuid tähendusrikkam on, kuidas kulgeb esimene kontakt: «Kui keegi tegi mingi suvalise nalja, ütles, mida tahab, ning see ühtis minu selle hetke arusaamaga, siis olin meeleldi nõus jätkama.»

Kes otsib, see leiab

Samuti nagu poodi sisenedes võid kõndida otsejoones jäätiseleti poole, võid kohtinguäpis sihipäraselt suhelda vaid nendega, kellega soovid. 

Tähendusrikkaks võivad osutada ühtivad esmakohtumise ootused (McDonalds vs Hesburger), tutvuse eesmärk (karaoke meistrivõistluste partner vs kellega leivad ühte kappi panna) või midagi muud.

Mis iganes on su eesmärk, hulganisti profiile lapates tekib inimestel äratundmine, mida tahetakse. Ühel hetkel märkad end vahele jätmas pilte, kus promotakse bemareid, kuid Škoda omanikud on automaatselt «Jah!» (pereautoks ju hea). Nii õpidki otsima täpsemalt seda, mida tahad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles