Lihtne trikk, et lapsed enam jutule vahele ei segaks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

«Väga sageli tormasid mu lapsed minu juurde, plahvatades informatsioonist, mida nad minuga jagada tahtsid,» kirjutab Kate oma blogis An Everyday Story. Kate õppis hiljaaegu ära väga lihtsa triki ning kinnitab, et see on parim viis, kuidas õpetada oma lapsi enam mitte täiskasvanute jutule vahele segama.

Nimelt märkas ta sõbratariga rääkides, kuidas tolle laps ema juurde tuli ning käe oma ema randmele asetas, kannatlikult oodates. Ema lõpetas lause ning pühendas seejärel lapsele kogu tähelepanu. «Ma olin hämmingus!» kirjeldab Kate. «See oli nii lihtne, nii õrn. See on austav nii lapse kui ka vanema suhtes. Me võtsime selle tehnika kohe oma mehega kasutusele.»

Kate pidi paar korda lastele meelde tuletama, et vanemate tähelepanu saamiseks peab vaid randmest kinni võtma ning mõne sekundi pärast nad tegelevad lapsega, kuid senini on nende peres see väga hästi töötanud. Enam ei pea nad lapsi noomima, et nood vanematele vahele ei segaks, teisalt aga lapsed teavad – vanemad on neid alati valmis kuulama.

Mis teie arvate, tasub see trikk proovimist?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles