Viis lihtsat viisi, kuidas oma suhet parandada

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Suhtetervise eest tuleb hoolt kanda, täpselt nagu sa kannad hoolt oma vaimse ja füüsilise tervise eest. Siin on viis lihtsat nõuannet, kuidas kohe praegu midagi oma lähisuhte jaoks ära teha.

  1. Lao kaardid lauale. On lihtsam ja olulisem, kui sa oled oma pagasi osas aus ning nõus sellest avameelselt rääkima, kui et sa lihtsalt püüad minevikku maha vaikida. Olnut maha surudes ei saa sa ka edasi liikuda, kirjutab Higher Perspective. Ole aus ning jäta meelde, et on täiesti okei oma probleemid partneriga läbi rääkida.
  2. Ära reageeri üle. Vahepeal on meil kõigil oma reaktsioone raske kontrollida, eriti kui tegemist on tugevate tunnetega. Kuid enne reageerimist tõmba sügavalt hinge, eriti kui tunned negatiivseid emotsioone kogunemas.
  3. Kui vingud, siis ka tegutse. Kui sa ainult vingud ja hädaldad ning ei tee midagi selleks, et oma probleeme lahendada, muutud sa kiiresti inimeseks, kellega keegi ei taha aega veeta. Hädalda, aga tee seda konstruktiivselt ning ka kuula, kui sulle nõu antakse, kuidas asju korda saada.
  4. Ära paisuta pisiasju üle. Kui sulle ei meeldi mõned pisiasjad, mida sa teed, siis palun väga – näe vaeva, et end parandada. Aga pisiasjad, mida su partner teeb? Ära vingu, saa üle!
  5. Kui sa oled vihane, mine magama. Kui sa oled vihane ka ärgates, hakka alles siis asjaga tegelema.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles