Kui sageli tuleks tegelikult duši all käia?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik inimesi käib duši all korra päevas, ent paljud on hakanud oma pesemisharjumusi muutma ja käivad pesemas pigem harvem, väites, et nahale mõjub väike mustus hästi. Kas see on päriselt ka nii?

Poodidest võib leida järjest rohkem tooteid, mis võimaldavad toime tulla ilma, et inimene peaks regulaarselt pesemas käima. On olemas erinevad niisutavad salvrätid, millega saab end puhastada ja isegi šampoonid, mille kasutamiseks ei pea duši alla minema. See tekitab aga küsimuse, kui kaua võib inimene olla nii, et ta reaalselt pesemas ei käi, kirjutab Glamour.

Dermatoloog David E. Bank ütles, et see sõltub inimesest ja sellest, millega ta tegeleb. Kui inimene teeb palju füüsilist tööd või armastab palju trenni teha, siis tuleks end iga päev pesta. Kui sinu elustiil on aga teistsugune, siis võid pesta end üle päeva või umbes kolm korda nädalas ja sellest peaks piisama.

Bank selgitas, et pesukordade vahelejätmine võib kasulik olla, sest liigne pesemine mõjutab naha niiskuse taset ja võib naha liialt kuivaks muuta. Kui pesta end üle päeva, säilib nahas loomulik niiskuse tase ja tänu sellele on nahk pehmem. Bank lisas, et nahas olev rasu aitab kaitsta nahka kahjulike bakterite eest.

Samas hoiatas ta, et pesemiskordade vahele ei tohiks jätta liiga suurt pausi, sest see võib ka probleeme tekitada. Lisaks sellele, et su keha võib hakata ebameeldivalt lõhnama, võib tekkida ka akne ja erinevad põletikud, eriti juhul, kui teed regulaarselt trenni.

Kuigi võib kasutada tooteid, mis aitavad kauem värskena püsida, soovitas Bank end pesta vähemalt kolm korda nädalas. Miks? Pestes saab nahalt eemaldada üleliigse rasu ja surnud naharakud, samuti ka bakterid, mis võivad tekitada põletikke. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles