Piinlik probleem: miks ma seksi ajal puuksutan?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Female Firsti nõuandjale Lucy Moore’ile kirjutas piinliku probleemiga võitlev neiu. «Miks ma iga kord seksides või ennast rahuldades puuksutan? Ma väga naudin seksimist ning ei tahaks sellest loobuda. Kas sa saad mind aidata?»

Lucy kinnitab, et kõhugaasid on täiesti normaalsed ning inimesed puuksutavad päev läbi, kuigi see võib juhtuda hetkel, mil me seda kõige vähem tahaksime. Kui see seksi ajal ette tuleb, on parim asjasse naljaga suhtuda. On tõenäoline, et see on ka su partneril mingil hetkel ette tulnud.

«Seks on väga intiimne kogemus ning kui sa juba ennast sel viisil partneriga jagad, ei ole maailma lõpp, kui te jagate midagi samavõrd intiimset nagu seda on puuksutamine,» julgustab Lucy.

Kui tegemist on regulaarse probleemiga, võib abi olla apteegis müüdavatest seedimist reguleerivatest vahenditest, mis aitavad gaase vähendada. Samuti võib aidata, kui enne seksi tualetis käia. Tasuks ehk vältida ka gaase tekitavaid toiduaineid – ube, läätsi, brokolit, kapsast.

Seksimine soodustab tõesti kõhugaase, kuna sel ajal on meie lihased lõdvestunumad ning samuti võib vaginaalne penetratsioon jämesooles gaase väljapoole suruda. «Kui su partner on mõistlik ja mõistev, itsitab ta sinuga koos ning ei tee asjast suurt numbrit,» kinnitab Lucy.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles