Eesnimed, mis muutuvad üha ebapopulaarsemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned eesnimed, näiteks Emma ja Mary, on läbi aegade olnud väga populaarsed, ent on ka väga paljud selliseid nimesid, mis on tulnud ja sama kiirelt ka kadunud. 

Good Housekeeping tõi välja 12 eesnime, mida ingliskeelsete riikide vanemad enam ei armasta ja mis seetõttu muutuvad üha ebapopulaarsemaks.

1. Miley

Miley nimi on viimastel aastatel suurima languse teinud. Kui 2008. aastal oli see nimi populaarsete nimede edetabelis 128. kohal, siis 2014. aastal oli see langenud 793. kohale. Tõenäoliselt on paljud vanemad võtnud eeskuju lauljanna Miley Cyruse nimest, kuigi nimi Miley oli kasutusel juba enne seda, kui Cyrus sai kuulsaks.

2. Britney

Britney nimi saavutas oma populaarsuse tipu 1989. aastal ja hiljem korra veel 2001. aastal, kuid pärast seda on see nimi järjekindlalt populaarsust kaotanud. 

3. Channing

Channing oli väga populaarne nimi alles 2012. aastal, kuid pärast seda on nimi edetabelis 175 kohta langenud. Huvitav fakt: Channing on tegelikult inglise või iiri perekonnanimi, mis tähendab «hundikutsikat».

4. Karly/Carley/Carli

Kuigi need kõik kolm nime on endiselt top 400 popi nime hulgas, on need iga aastaga järjest allapoole vajunud.

5. Lamar

Tõenäoliselt on see nimi populaarseks saanud tänu mitmele professionaalsele sportlasele, kel on selline eesnimi, kuid viimastel aastatel on see nimi muutunud järjest ebapopulaarsemaks.

6. Sidney

Sidney on üks neist eesnimedest, mida on pandud nii poistele kui tüdrukutele. 20. sajandil oli see nimi pikka aega väga populaarne, kuid viimase kümne aastaga on see edetabelitest peaaegu kadunud.

7. Krystal

See nimi hakkas populaarsust koguma 1980. aastatel, kuid näiteks 2014. aastal ei jõudnud see nimi enam poppide eesnimede edetabelitesse.

8. Craig

Eelmisel sajandil püsis see eesnimi kindlalt 100 populaarsema nime hulgas, kuid nüüd on selle populaarsus märgatavalt langenud.

9. Denzel

1993. aastal oli see nimi populaarsete nimede edetabelis 311. kohal. Samal aastal astus näitleja Denzel Washington üles mitmes menukas filmis. Pärast seda on aga nimi Denzel edetabelites üha allapoole vajunud.

10. Courtney

Courtney nimi oli top 200 populaarse nime seas enam kui 30 aastat. Populaarsuse tipu saavutas see nimi 1995. aastal, kuid pärast 2003. aastat on nimi järjekindlalt langenud.

11. Regan

Vahepeal oli see nimi paljude vanemate suureks lemmikuks, kuid nüüd seda enam populaarsete nimede seast ei leia.

12. Kale

See nimi, mis tõlkes tähendab lehtkapsast, oli menukate nimede seas alates 1985. aastast. Ent alates 2008. aastast on seda nime märgata üha vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles