Seitse asja, mida ei tohiks panna kuivatisse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Neile, kes ei saa pesu kuivatada õues nööri peal, on pesukuivati väga mugav abivahend. Paraku ei sobi see kõikide rõivaste kuivatamiseks ja on asju, mida ei tohiks sellesse kunagi pannagi.

Kui sa ei taha, et mõni riie oluliselt kokku tõmbuks või isegi laiali laguneks, siis ära viska pesuresti pärast kuivati ostmist kohe välja. Eksperdid selgitavad portaalis Good Housekeeping, millised riided tuleb jätta kuivama õhu kätte.

1. Ujumisriided

Rannarõivad taluvad palavat päikesepaistet, aga kuivati temperatuurid on sellest siiski niivõrd palju kõrgemad, et rikuvad kangast. Kuivatis muutub ujumisriiete sees olev kumm rabedaks ja võib hiljem rebeneda. 

2. Sukad ja sukapüksid

Esiteks võivad sukad pesus kokku tõmbuda, teiseks ajab kuivati robustne raputamine sukad sassi ja sõlme teiste riietega. Nii lähevad need kergesti katki.

3. Kummialusega vaibad

Vannitoavaipu saab hõlpsasti pesta pesumasinas ja kui neil pole kummialust, siis ka kuivatis kuivatada. Kummiga vaipa ei tohiks aga kindlasti panna kuivatisse, kus kumm hakkab sulama ja lagunema. Kummi kuumenemisel võib kuivati ka põlema süttida.

4. Rinnahoidja

Rinnahoidja on selleks liiga õrn, et seda kuivatis kuivatada. Kuumus ja pidev raputamine rikuvad rinnahoidja elastsust ja kuju ning võivad selle välja venitada. Kõige parem meetod rinnahoidja kuivatamiseks on selle asetamine sirgele pinnale, sest ka rippuma pannes võib see liialt venida.

5. Kaunistustega riided

Litrid ja kivikesed tulevad kuivatis kergesti maha, sest nende kinnitamiseks kangale kasutatakse sageli liimi. Liim võib aga kuuma õhu käes lahti lüüa. Erilised kaunistused võivad jääda ka teiste rõivaste külge ja neid rikkuda.

6. Kõik riided, millel on vastav hoiatus

Ilmselge, aga paraku vaadatakse sellest sageli mööda. Kui sa paned kuivatisse riideid, mille hooldamisjuhised hoiatavad selgelt kuivati kasutamise eest, võid lõpptulemuses süüdistada vaid iseenda hooletust. Enamasti ei talu kuivatit näiteks siid ja vill, mis näevad õhu käes kuivades veel pikalt head välja.

7. Jooksutossud

Jooksutosse ei tohiks kunagi pesta pesumasinas ega visata kuivatisse. Kuumus kahjustab jalatsite kummist osi, rikub pehmenduse ja nõrgestab toetusi, mille järel muutuvad need jooksmiseks kasutuks. Õnneks ei kehti see vabaajajalatsitele ja tennistele, mis ei ole mõeldud spordiks. Kuigi ka nende kuivatamiseks tuleb valida hell programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles