Kaheksa näidet, et mehed ja naised suhtuvad töösse erinevalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koolitusi pakkuv idufirma Bridge viis USAs läbi küsitluse, et kindlaks teha, kuidas suhtuvad mehed ja naised tööd puudutavatesse küsimustesse. Küsitluses osales 1000 inimest ja küsimused puudutasid võrdset palka, seksuaalset ahistamist ja soopõhist diskrimineerimist.

Hea uudis on see, et nii naised kui mehed usuvad, et umbes viie aasta pärast on töökohad meeldivamad, kui need on praegu. Ent sinnani on veel pikk maa minna. Business Insider tõi välja kõige olulisemad erinevused, mis küsitluse tulemustest paljastusid.

1. 58 protsenti küsitletud meestest uskus, et mehed ja naised saavad võrdse töö eest ka võrdset palka. Naistest arvas sama 42 protsenti.

2. 34 protsenti meestest leidis, et naistel on raskem ametikõrgendust saada ja juhtivatele kohtadele jõuda.

3. 66 protsenti küsitletud naistest ütles, et naised ei saa ametikõrgendust ainult sellepärast, et nad on naised.

4. Kui rääkida teistsugusest diskrimineerimisest töökohas, siis naised märkavad seda rohkem kui mehed. 38 protsenti meestest arvas, et lesbidesse, geidesse, biseksuaalidesse ja transseksuaalidesse ei suhtuta tööl hästi. 62 protsenti naistest arvas sama.

5. Sama kehtib ka seksuaalse ahistamise kohta: vaid 38 protsenti meestest leidis, et see on tõsine probleem. Naistest arvas sama 62 protsenti.

6. Üks asi, milles naised ja mehed olid üsna ühel meelel, oli see, et seksuaalne ahistamine ei kao töökohtadest veel niipea. Väike hulk mehi (27 protsenti) ja naisi (25 protsenti) avaldas lootust, et aastaks 2020 on see olukord paranenud.

7. Seksuaalset ahistamist juhtub töökohtades üsna sageli. 29 protsenti naistest ja 13 protsenti meestest tunnistas, et on sellega isiklikult kokku puutunud.

8. Üks teema, milles meeste ja naiste arvamused läksid täiesti lahku, oli lapsevanema roll tööl. Vaid 24 protsenti meestest arvas, et tööandja võiks lapsevanematesse suhtuda paremini. Naistest arvas sama 76 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles