Kuldreeglid, mida tuleks lapsele nime valides järgida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapsele nime valimine võib vanemate jaoks olla üsna keeruline. Nimi peaks ju olema selline, mille pärast laps ei pea piinlikkust tundma. Mõnel juhul võib selle protsessi veelgi keerukamaks muuta see, kui peres on juba mõned lapsed. Kas peres kasvavate laste nimed peavad kokku sobima või mitte?

Sellised küsimused võivad lapsevanemate peast läbi käia. 23-aastase Chloe Dunstan peres kasvab koguni kuus last ja vanemad otsustasid neile nimeks panna Henry, Rufus, Pearl, Evan, Otto ja Felix. Veebilehe Essential Baby ekspertide arvates on need nimed väga hästi valitud, sest nende puhul on järgitud olulisi reegleid, kirjutab Daily Mail.

Ekspertide hinnangul on esimeseks kuldreegliks see, et laste eesnimed ei pea algama sama tähega. Kahjuks on USAs see trend tõusuteel, sest eeskuju võetakse näiteks perekond Kardashianilt. 

Teine tähtis reegel on see, et kõik nimed lõppeksid erinevalt ja et need ei läheks omavahel riimi (nt Riina ja Tiina või Karmo ja Tarmo). Kuigi sarnased nimed võivad vanematele tunduda imearmsatena, tasuks seda vältida.

Ühes peres kasvavate laste nimed võiksid aga olla stiili poolest sarnased ja ühtmoodi traditsioonilised. Näiteks kui esimesel lapsel on vaid üks eesnimi, siis ärge pange teisele lapsele kahte eesnime. Samuti kui ühe lapse nimes on võõrtähed või nimi kõlab väga eksootiliselt, siis ärge pange teisele lapsele liiga traditsioonilist nime.

Eesnimed ei tohiks olla sarnase teema järgi pandud, näiteks ära pane lastele nimesid lillede, kohtade vms järgi. 

Veel paar olulist reeglit on need, et kuulsustelt ei tasuks eeskuju võtta ja nime kirjapilt ei tohiks olla liiga keeruline. Mõtle sellele, et oma nimi on üks esimesi asju, mida laps peab õppima kirjutama, ära muuda tema elu asjatult keeruliseks. 

Kuigi Chloe Dunstani valitud lapsenimed on kõik ekspertide poolt heaks kiidetud, tunnistas naine, et ta järgid nimesid valides paari enda reeglit. «Tahtsin lastele panna nimesid, mis mulle endale väga meeldivad. Mulle meeldib näiteks see, kui vanematel nimedel on omapärane ja kaasaegne kiiks,» rääkis naine. Lisaks sellele tahtis ta, et laste nimed poleks pikemad kui viis tähte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles