Tantsiv jumalanna Kristina Paškevicius: tantsurännak on lihtne ja võimas liikuv meditatsioon

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristel Aija

Juba laupäeval Tallinna Kultuurikatlas toimuval Elustiilipäeval ehk talvisel joogafestivalil saab ühes paigas viibides teha pikki rännakuid ja üheks selliseks on šamanistlikust tantsutraditsioonist, viie rütmi tantsust ja tantristlikust maailmavaatest inspireeritud Tantsurännak. Seda võib nautida tantsusaalis tantsiva jumalanna Kristina Paškeviciuse juhendamisel kell 13 -14.15.

Tantsurännak on lihtne ja võimas liikuv meditatsioon, mis sobib kõigile, olenemata soost, vanusest või usutunnistusest. See on vaba ja ekstaatiline tants inspireeriva muusika saatel. 

«Võtame teadlikult kontakti oma kehaga, kuulame tema vajadusi, tema igatsusi, anname talle võimaluse eneseväljenduseks, õpime teadlikult alistuma ja kontrollist lahti laskma, liikuma kergelt ja anname endale võimaluse kontakti saada oma sügavama sisemise tarkuse, puhtuse ja iluga. Tantsime ennast vaikusesse… vaikusest aga algab maagia…» Nii räägib Tantsurännaku tutvustus ja Kristina lisab enda kohta: «Läbi tantsu ma elan ja hingan, taltsutan oma tuld. Läbi tantsu olen õppinud iseenda ja maailmaga vägivallatumalt suhtlema, kuulama ennast ja teisi, avama oma südant ja kuulatama tema sosinaid. Tants aitas mul mõista aegluubi jumalikkust, alistuda vaikusele.»

Kristina sõnul on tema unikaalne kunstniku ja terapeudi käekiri inspireeritud tantsust, teatrist, šamanismist, tantrast, idamaistest võitluskunstidest, Jaapani Butoh tantsust, aroomiteraapiast, homöopaatiast, reikist, maagiast, loodusest, tema lastest, meestest ja armastusest.

Elustiilipäev ehk talvine joogafestival toimub 12. märtsil Tallinna Kultuurikatlas. Tegemist on heaolule ja terviklikule eluviisile pühendatud päevaga, mil toimuvad erinevad loengud, joogatunnid ning avatud on heaolumess. Joogafestival on hinge pidu, isegi kui oled joogast ainult mõelnud. Tasub ka teada, et Heaolumess on tasuta, see on avatud kõigile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles