Kevadtrendid: naised on nakatunud bomber-jaki hullusesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bomber-jakk
Bomber-jakk Foto: Vida Press

Parmupilli hullusele lisaks on alanud bomber-jaki hullus – noh, vähemalt moegurmaanide hulgas, kirjutab Osta.ee blogi. Eestlasele omaselt ei torma me asja eest teist taga uute trendidega ummisjalu kaasa. Meil võtab see aega ja kui lõpuks midagi omaks võtame, siis ikka korralikult ja jäädavalt – eestlasele omase põhjalikkusega. 

Bomber-jakkide puhul on saadud inspiratsiooni sõjaväepilootide vormirõivast. Lühike lukuga jakk on teinud läbi uuestisünni ning on glamuursem ja säravam kui eales varem. Materjalideks on kasutatud luksuslikku sametit, satiini ning nagu sellest jääks veel väheks, on paljudes versioonides bomber kaunistatud idamaiste tikanditega või naiselike lilledega (nagu näiteks pildil asuv jakk). Ometi leidub ka trendikate bomberite seas vanu häid klassikuid, teate ju küll, sellised oliivikarva rohelised, kootud varrukaotste ja värvliosaga.

Julge ja naiseliku lillemustriga bomber-jakk
Foto: Osta.ee
Julge ja naiseliku lillemustriga bomber-jakk Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

Tegelikult on bomber-jakk-jope olnud müügil pea kõik sügis-talved. Heameelt valmistavad nad eriti nendele, kellele pikemad joped ja parkad pole meeltmööda –  näiteks autot juhtides on ebamugav kui istmiku all on hunnik riiet. Lühike jope annab justkui rohkem liikumisvabadust ja mugavust. Ometi on bomberi comebackis ka oversized ja väljavenitatud siluetiga jakke.

Skinheadide üks meelis-riietusese on samuti bomber ning kuulub nende palja peanupuga kokku nagu päike ja suvi.

Desigual bomber mõjutustega jakk
Foto: Osta.ee
Desigual bomber mõjutustega jakk Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

Valik pakutavatest bomberitest on väga lai: klassikalised, glamuursed, erksavärvilised, kivikeste, tikandite või litritega. Leidub isegi lühikeste varrukatega jakke. Moetööstus oleks justkui nõuks võtnud, et igaüks ikka oma lemmiku leiaks. Pildil on paljude lemmikbrändi Desiguali bomber mõjutustega jakk. Ka moeajakirjad soovitavad sel kevadel nahktagid ja tolmumantlid kappi jätta ning asendada see ühe vahva bomberiga.

Lühikeste varrukatega bomber-jakk
Foto: Osta.ee
Lühikeste varrukatega bomber-jakk Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

Soovitus – kui oled õnnelik bomberi omanik, siis tavapärastest raamidest väljudes, proovi bomberjakki kokku sobitada pükste asemel hoopis kleidi või seelikuga. Ja sugugi ei pea jalatsiteks automaatselt tennised või tossud olema, sobivad ka kingad või poolsaapad, nii kõrge kontsaga kui madalad.

Mõnusat bomber-jaki hullust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles