Ženja Fokin: aastalõpupidudel vältige «mammilikku serveeringut»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ženja Fokin
Ženja Fokin Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Stilist ja Star FM-i hommikuprogrammi saatejuht Ženja Fokin pidas eelseisvateks jõulu- ja aastalõpupidudeks üleslöömisel kõige olulisemaks valida, mida riietusega toonitada soovitakse, ning vältida «mammilikult pakendatud serveeringut».

Kui peorõivaste valimine on jäänud viimasele hetkele, pidas Fokin sobivaks teist korda vana kleit selga tõmmata. Kantud esemele värske ilme saamiseks soovitas ta valida lihtne täiendus – näiteks kleidi juurde uued kingad soetada. «Mulle endale meeldib lihtsus, sest lihtsuses peitub alati kõige suurem võlu ja esile tuleb isikupära.»

Sära lisavad ajatud ehted

Jõulusära ja pidulikku meeleolu lisavad stilisti sõnul kindlasti aksessuaarid. Sensuaalse ja ajatu pitsi valimine pidavat kindla peale minek olema. Samas rõhutas ta, et jõulupidudel tuleks väljanägemises vältida ülepigutatud muljet või nagu Fokin nimetas – «mammilikku serveeringut», mille all pidas ta silmas näiteks pidulikku kleiti ja sealjuures veel viimistletud föönisoengut. Kauni rõivastuse puhul piisab hästi istuvast lõikusest ning väga ilusad on ka lahtised juuksed.

Kivide või tikanditega kleidi valikul jätaks stilist ära ka igasugused ehted. «Peab laskma ühel asjal hoovata,» selgitas ta. Lihtsa musta kleidi juurde tuleks aga lisada tähenduslik kaelaehe või pilkupüüdvad kingad.

Kui ehtelaekas peaks leiduma pärandatud või põlvest-põlve edasi antud aksessuaare – näiteks vanaema sõrmus, pross, kaelaripats või kõrvarõngad, siis soovitas Fokin pidulikel puhkudel neid plastmassvidinatele eelistada.

Kingadel peaks väikene kiiks juures olema

«Kingadesse tasub alati investeerida,» kõlas stilisti veendumus. «Ma ei läheks vau-efekti peale välja, pikem valiksin korralikud disainkingad, mis kindlasti võiks olla nahast ja teisalt kallim king tihtipeale teenib teid aastaid.» Pärast aastavahetust saab korralikke jalavarje edaspidigii tähtsatel sündmustel kanda – näiteks pulmades, koolilõpupidudel jms.

King võiks Fokini sõnul olla klassikaline, aga väikese kiiksuga. «Näiteks Fashion Palace's on Valentino kingad – need maksavad 11 000 krooni, mis on väga suur summa, aga nad on praegu 50 protsendilise «alega» ja need on kingad, mida võid pärandada enda kolmandale generatsioonile.»
Ta märkis, et väikesed asjad toimivad alati.

Ajatu ja stiilne must

Erilise värvivalikuga enda moeteadlikkust aastalõpuüritustel tõestama ei pea. Pidulikul puhul on Fokini sõnul parimaks variandiks alati must oma eri variatsioonides, mida sobib vastandvärvidega täiendada. Viimastest on talle endale südamelähedane beež, kuid eelseisev kevad-suve hooaeg soosib ka särisevaid värve.

«Aga must on selline, mida kõige rohkem eelistan ja oma töödes kasutan,» tähendas stilist. Kuna must värv on ajatu, siis tasub antud tooni esemetesse investeerida ja Fokini sõnul ilma mingite piiranguteta kas või ribadeks kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles