Neli põhjust, miks on raske vägivaldsest suhtes üle saada

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Inimeste jaoks, kes pole kunagi olnud emotsionaalselt vägivaldses suhtes inimesega, keda parema sõna puudumisel võib nimetada ka psühhopaadiks, on väga raske aru saada, miks võtab halvast suhtes väljumine ja üle saamine nii kaua aega.

Tõsiasi on, et siin on mängus palju psühholoogilisi faktoreid, mis teevad edasiliikumise raskeks ka siis, kui kõik objektiivsed põhjused näitavad sulle, et suhe on sulle ainult halvasti mõjunud.

Higher Perspective püüab seletada, miks see nii on.

  1. Sa armastad teda. Ükskõik, keda sa oled armastanud, temast on raske üle saada. Armastus on üks tugevamaid emotsioone ja on võimatu minema kõndida, ilma et see sind mõjutaks.
  2. Teie armastus oli intensiivne. Tõenäoliselt oli teie armastus – nagu teie suhegi – väga intensiivne. Vägivaldne partner oli alguses väga kirglik, hooliv ja õrn ning tema tõeline loomus tuli alles ajapikku välja.
  3. Ta haavas su hinge. Armastuse kaotamine on igal juhul raske, aga kui sa lähed lahku psühhopaadist, on asi veelgi keerulisem. See on, justkui sa tõmbaks haavalt kooriku või plaastri maha liiga kiirelt – tema küüned olid surutud sügavale su hinge ning ta oli andnud endast kõik, et sind maha murda.
  4. Ta hoidis sind kõvasti kinni. Psühhopaadid on suurepärased manipulaatorid ning suure tõenäosusega ei olnud sul aimugi, kui kõvasti ta sind tegelikult kinni hoidis. Aga nüüd sa tead ja sul on kergem edasi liikuda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles