Viis märki, et su partner on emotsionaalne vampiir

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kas oled mõne inimesega koos olles tundnud, et ta imeb sind justkui energiast tühjaks ning pärast temaga suhtlemist oled väsinud ja tujutu? Mõned inimesed mõjuvad meile energiavampiiridena. Kuidas aga ära tunda, et oled ühe sellisega suhtes?

  1. Ta mängib pidevalt ohvrit. Ükskõik, mis ka ei juhtuks, on just tema alati vaene ohver, kellele on liiga tehtud. Lasti töölt lahti? Pole tema süü! Läks sõbraga tülli? Jälle tehti talle liiga! Alati on maailm teda kiusamas ja tema vastu – ning see on selge märk, et inimene on tegelikult energiavampiir.
  2. Ta on väga enesekeskne. On normaalne, et me kanname iseenda eest hoolt ning end armastame, aga need inimesed on teistsugused. Nad on endast ja kõigest, mis nad teevad, vaimustuses. Nad on alati parimad ning seejuures ei talu nad hästi kriitikat, kirjutab Higher Perspective.
  3. Ta on dramaatiline. Kui asjad ei lähe nii, nagu ta tahab, kaotab ta kiirelt enesevalitsuse. Mängu tuleb taas ohvriroll, mis peaks panema teised tema ümber end süüdi tundma – ja teiste süütunne annab talle uut jõudu.
  4. Ta kontrollib kõike. Energiavampiirid püüavad kontrollida kõike ja kõiki. Võimu- ja kontrollitunne on nende jaoks ülioluline.
  5. Ta ei kuula. Kõige väsitavam osa energiavampiiriga suhtlemise juures on tõsiasi, et ta ei kuula, mis sul öelda on. Ta võib kuulamist teeselda, aga tegelikult ta vaid ootab, millal on tema kord rääkida.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles