Hea uudis kaalulangetajatele, kes armastavad veini juua

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaalulangetamine võib olla üsna tüütu protsess ja olgem ausad, üsna keeruline on seda enda jaoks nauditavaks muuta. Ent teadlased leidsid, et on üks hea asi, millest kaalulangetaja ei pea loobuma: punane vein.

Washington State'i ülikoolis tehtud uurimusest selgus, et veini joomine võib kaalulangetusele kaasa aidata. Seda tänu ainele nimega resveratrool, mida leidub just punases veinis, kirjutab Elite Daily.

Teadlased leidsid, et resveratrool aitab muuta «valge rasva» «beežiks rasvaks» – viimast on kehal kergem põletada. Oluline on seegi, millal veini tarbida. 2012. aastal tehtud uurimus näitas, et kehakaalu kontrollimise mõttes on parim aeg veini joomiseks enne magama minekut.

Kuigi see uudis rõõmustab ilmselt paljusid, ei tasu hoida veinipudelit iga päev kättesaadavas kohas. Arstid on selliste uudiste suhtes tagasihoidlikud ja hoiatavad, et alkoholiga liialdamine ei mõju kunagi hästi. Samuti tasuks meeles pidada, et on palju tõhusamaid (ja tervislikumaid) mooduseid, kuidas tarbida resveratrooli. Näiteks võiks süüa rohkem mustikaid, viinamarju ja maasikaid, sest need kõik sisaldavad seda head ühendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles