«Stiilipäevikus» kingiti hooaja viimasele muutujale uued juuksed

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimma enne stiilimuutust.
Rimma enne stiilimuutust. Foto: Sven Tupits/Fotogeen/TV3

16. detsembri TV3 saates «Stiilipäeviku» muutujaks oli nooruslik Rimma, kes pool aastat tagasi jäänud ilma juustest ja ripsmetest. Just tema jaoks annetas sarja üks varasematest muutujatest oma pika hobusesaba, et Rimma saaks endale naturaalsetest juustest paruka.

56-aastase ja ääretult noorusliku välimusega ja naiseliku Rimma riietekappi uurides, leidis saatejuht Anu Saagim väga kauneid ja põnevaid ning hästi hoitud kleite ja kostüüme. Ühe 70ndatest pärit šiki kostüümi laenas ta endale ka saatesse selga.

«Tänapäeva riietus on naistel nii minimaalseks jäänud, kõik kannavad teksaseid, isegi teatris,» avaldas Rimma arvamust. Samas oli tema garderoobiga tegemist pigem eksklusiivsemate rõivastega, mida ta kannab kord aastas. Saatesse tuli ta otsima nõu igapäevariietuse jaoks, mis oleks argine, kuid samas naiselik.

Rimma eripäraks on, et pärast poole aasta tagust juhtumit, ei ole tal juukseid peas, samuti mitte kulmu- ega ripsmekarvu. Ometi on ta Saagimi hinnangul meeletult positiivne ja rõõmsameelne.

«Ta on super eeskuju meie televaatajaile. Usk, positiivsus ja elurõõm annavad igapäevase päikselisuse,» kommenteeris omalt poolt Ženja Fokin, mõistes saate missiooni Rimma puhul.

Saates tehtud valikuid ja moenõu:

Triiksärk ja teksaseelik. Alustuseks valis Fokin muutujale triiksärgi, kombineerides seda tumeda kitsa teksaseelikuga. Komplekti peale passis ta ka kudumit, mis andis värvi juurde.

Jalanõud. Fokin andis lähenevaks pidude hooajaks nõu, et kui selga pole midagi panna, võib vabalt võtta eelmise aasta kleidi, kuid jalga tuleks panna uued, pilkupüüdvad kingad. Taaskord pööras ta tähelepanu ka neile hästi kõrgete kontsadega kingadele, mille kõrgust leevendavad kandja jaoks jalavõlvi all olevat platvormid.

Pidulik pluus. Kui kleiti peoks ei soovi, siis võib võtta ka piduliku läikiva pluusi ja juurde sobitada iusa pliiatsseeliku, soovitas stilist Fokin.

Militaarhõnguline mantel. Mantliks valis Fokin välja poolpika musta, kimonolõikelise mantli, mille nööbirida andis sellele moekat militaarsust.

Kleit ja jakk. Klassikalise lõikega varrukateta kleidile passis Fokin peale läikiva musta kolmveerandvarrukaga bleiserjaki. Ta pööras tähelepanu, et jakk varjab ära keha vahest probleemsema õlakoha. Komplektist ei puudunud ka atraktiivne vöö, mis suunas pilgu taljele. Viimase lihvi andsid komplektile pidulikud läikivad kingad.

Teksad. Teksasid saate muutuja on kogu elu vältinud, kuid saates selga proovitud tumedad kitsad teksad avaldasid talle muljet ja tundusid mugavad. «Vanus ei dikteeri, kas kanda kitsaid teksapükse või ei, mood on see, mis dikteerib,» ütles stiiliguru Ženja Fokin.

Teksade juurde komplekteeriti valge, musta kaelapaelaga pluus ning pähe seoti julge valikuna must rätik.

Aksessuaarid. Rimma jaoks valis stilist käevõru ning rippuvaid pidulikke kõrvarõngaid. Teistele pidudeks valmistujaile soovitas ta julgeid ja silmapaistvaid aksessuaare.

Soeng. Saates anti Rimmale üle naturaalsetest juustest tehtud parukas, mille jaoks annetas oma pika hobusesaba varasem muutuja Maria. Naturaalsetest juustest parukas laseb peanahal paremini hingata.

Juuksuri Liisi Lõhmuse jaoks oli esmakordne kogemus teha soengut parukasse. Ehkki seda võinuks ka värvida, keskendus ta juuste lõikusele ja soengu tegemisele, jättes võimalikult naturaalset ilmet.

Meik. Ka meik on Fokini sõnul naise ehtimine ja see annab pidulikule riietusele ja stiilile palju juurde.

Meikar Reet Härmat alustas kaunit kuma andva meigi aluskreemi pealekandmisest. Olulisim Rimma puhul oli aga ripsmete ja kulmude osa. Ripsmete osas soovitas jumestaja kasutada kas täiskomplekte või üksikuid ripsmeid, mida silma külge kleepida. Kulmudega olevat lihtsam - neid saab lauvärvi üksikute pintslitõmmete kaupa joonistada.

Lõpptulemusega oli Rimma väga rahul ja õnnelik, valmistades suure üllatuse ka oma lähedastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles