Vaata: nii jagatakse seksuaalteadmisi Norras (1)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube / Kuvatõmmis

Naine võtab riietusruumis duši alt tulnud mehe ümbert ära saunalina. Kui mees on alasti, naine istub ja hakkab uurima iga mehe peenise osa, nii et me näeme seda kõike suures plaanis. Ta mudib ja katsub, paneb munandite vastu jääd, nii et need kahanevad, spermat uuritakse mikroskoobi all … Ei, see ei ole pornofilm! See on stseen Norra rahvusringhäälingu videoklipist, mis on valmistatud koolide seksuaalkasvatuse tundide jaoks.

NRK (Norra rahvusringhääling) on valmistanud minisarja, kus käsitletakse lõbusalt ja ausalt kõike puberteedi ja seksuaalsusega seotut. Arutatakse häälemurde üle, räägitakse, kuidas kasvavad karvad, mis on seks, kuidas see toimib, kuidas tulevad lapsed ning millised näevad välja kehad. «Meie eesmärk on olla oma selgitustes väga selged,» vahendab Canal 311 saate produtsendi Erling Normanni sõnu. «Siin pole mingeid seksuaalseid konnotatsioone.»

Saadet juhib Line Jansrud, kes suhtleb publikuga toredalt ja siiralt, valehäbita. Produtsent Normann kinnitab, et on saadet ka oma 11-aastase lapsega vaadanud. «Talle meeldis saade väga ning tänu sellele saime me vabas õhkkonnas seksist rääkida,» kiidab Normann ning ütleb, et alastuses ja teleekraanil puberteediküsimuste sellisel avalal viisil lahkamine pole kindlasti kuidagi ohtlik või kahjulik. «Puberteet pole kellelegi kahjulik. Pigem vastupidi!»

Vaata ka sina vahvat seksuaaltervisesaadete sarja:

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles