Üleilmse ühistantsimisega naistevastase vägivalla vastu

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Homme toimub ülemaailmne ühistantsimine, et võidelda naistevastase vägivallaga. Kaasa lööb ka Eesti. 

Eestis veab üritust sotsiaaldemokraatide naiskogu Kadri. 

«ÜRO andmetel satub vägistamise ohvriks või kogeb muud füüsilist vägivalda kolmandik naistest ehk üle ilma kokku umbes üks miljard naist,» vahendab õõvastavat statistikat naiskogu Tallinna esinaine ja riigikogu liige Marianne Mikko. «2014. aasta andmete järgi koges iga viies Eesti naine partneri poolt füüsilist või seksuaalset vägivalda ning pooled naistest vaimset vägivalda. Naised ja naistega solidaarsed mehed astuvad vägivalla vastu. Me teeme seda rahumeelselt – tantsides.

Sel aastal on kõik oodatud ühistantsule 16. veebruaril kell 16 Tallinnas Viru Keskuse aatriumis. Mullu toimus aktsiooni raames ühistantsimine pea 200 riigis, sealhulgas naiskogu Kadri eestvõttel ka Eestis.

Ühistantsimisele eelneb avalik vestlusring «Miks mees peksab naist?». Naistevastase vägivalla põhjustest ja tagajärgedest räägivad Eha Reitelmann (Eesti Naiste Varjupaikade Liidu esinaine), Marianne Mikko (Naiskogu Kadri, One Billion Rising Eesti eestvedaja) ja Urmet Tambre (Politsei ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht).

Vestlusring algab kell 14.30 Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluse teisel korrusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles