Pilguheit saabuva kevade trendidele

Kadri Raig
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mitte kuidagi ei saa vaigistada hinges tärkavat kevade ootust. Jaa, saan aru, et alles on veebruari keskpaik ning lumi jõuab veel vähemalt viis korda maha sadada ja ära sulada. Kuid ikkagi… mõtetega on ju ometi vaba voli mängida ja võin öelda, et seal ei ole ei talvel ega lumel ruumi, kirjutab Osta.ee blogi.

On päike, on soojus, talveunest ärganud inimesed ja värvid! Värvidega seoses meenub mulle, kuidas 3-aastane poeg vaatas mõned päevad tagasi Eesti multifilmi «Suur maalritöö» ning elas õhinal kaasa hüüatustega «kui ilus kõik on!» kui maaler lilledele, loomadele, putukatele, majadele, inimestele, merele ja metsale kergete värviliste pintslitõmmetega elu sisse puhus ja must-valgest maailmast lummava värvide spektaakli vormis. Hetk hiljem pööras poeg pea akna suunas, kus valitses üks suur hallollus: «Peaks selle onu siia ka kutsuma! Las värvib kõik ilusaks.»

Moemaailmas valitsevad trendiloojad on igatahes korralikku maalritööd teinud ja selle kevade trendid eriti värvi- ja detailirohkeks maalinud. Mõned märksõnad:

  • Vintage on jätkuvalt in – mida rohkem seda uhkem: lipsud, tikandid, kaunistused, retrolikud lõiked, erinevad kihid üksteise otsa laotuna kaasaja võtmes.

    Triibud tulevad taas, sel korral värvilised ja laiad
    Foto: Osta.ee

     

  • Pidžaamad! Siin ei ole silmas peetud, et kannad pidžaamat magama minnes, vaid täitsa päise päeva ajal ja teiste inimeste silme all.  Disainerid lõhuvad piire ja toovad pidžaama magamistoast välja. Loomulikult ei ole see üks ühele seesama pidžaama, millega hea lugeja ehk õhtul unne suikub, kuid tugevad mõjutused ööriietusest on selle kaheosalise siidise komplekti juures kindlasti.
  • Igakevadised triibud on tagasi, kuid väikese nihke ja vimkaga. Sel kevadel peavad olema triibud laiad ja fookus on seejuures erksatel värvidel (nagu näiteks pildil oleval pluusil).
  • Satsid – mida rohkem, seda uhkem. Tugevad Hispaania mõjutused. Flamenco rüüsid, paljastavate õlgadega kleidid-pluusid ja jõuline punane värv on kindlasti selle kevade moe märksõnad.
  • Litrid (pildil oleval jakil) tulevad sel kevadel jõuliselt ning tõestavad, et ei kuulu ainult ööellu. Litreid võib kohata kõikjal: mantlitel, t-särkidel, kleitidel, seelikutel, kudumitel, sallidel.

    Litrid kolivad päevasesse moodi
    Foto: Osta.ee

     

  • Selle kevade hitt on bomber jakk. Sportlikku vibe-ga avara lõikega jakk sobib nii kleidi peale kui ka nahkpükste juurde.
  • Kes ütles, et romantika on surnud? Suled, satsid, šifoon ja pastelsed toonid (nagu pildil oleval seelikul) on palsam hingele. Ja teisalt sobib see tärkavasse kevadesse kuidagi eriti hästi.

    Pitsid, satsid ja pastelsed toonid kuuluvad kevadesse!
    Foto: Osta.ee

     

  • Mitte kuidagi ei saa kevade trendidest rääkides mööda lillemustritest. Lilled tulevad sel korral Inglise aia mustritena. Trendikad on nii  suureõielised kui ka väikesed lillemustrid. Aga neid peab olema palju.

Ootame kevadet - küll ta varsti kohale jõuab!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles