Vaata pilte: erinevate riikide traditsioonilised pulmariided

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India pruudid.
India pruudid. Foto: ANINDITO MUKHERJEE/REUTERS

Pulmapäeval ei pea sugugi valget kandma. Kusjuures, traditsioonilised pulmariided polegi tavaliselt valged, vaid sootuks värvilisemad.

Toome teieni erinevate riikide traditsioonilised pulmariided. Vaata ja imetle!

1. Türgi

Enne, kui türklannast pruut lahkub oma isakodust, et minna pulmatseremooniale, sõlmib vend või onu tema piha ümber punase paela. See värv sümboliseerib õnne ja seksuaalsust. 

Reuters
Reuters Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS

2. Bulgaaria

Bulgaarias värvitakse pruutidel näod valgeks ja kaunistatakse seejärel värvidega. See traditsioon on kestnud sajandeid ja on kahepäevase pulmatseremoonia üks põnevamaid osi.

Reuters
Reuters Foto: STOYAN NENOV/REUTERS

3. Sri Lanka

Sri Lanka pruudid võtavad eeskuju Euroopa riikidest ja kannavad tikitud siidist sarisid ja loore. Pruudi ehetel peab olema paaritu arv kalliskive, sest usutakse, et paaritud arvud toovad õnne.

Reuters
Reuters Foto: DINUKA LIYANAWATTE/REUTERS

4. Indoneesia

Indoneesias on väga palju saari ja see, milliseid riideid pruudid pulmas kannavad, sõltub suuresti regioonist. Enamasti armastatakse värvikirevaid rõivaid, millel on palju tikandeid.

Reuters
Reuters Foto: DWI OBLO/REUTERS

5. Pakistan

Pakistani pruudid eelistavad tumepunast, roosat ja lillat värvitooni oma pulmarüüs. Mõned pruutpaarid asetavad teineteise ümber vanikud, mis sümboliseerivad armastust ja aktsepteerimist.

Reuters
Reuters Foto: AKHTAR SOOMRO/REUTERS

6. India

India pruudid kannavad punaseid rõivaid, sest punast peetakse õnnetoovaks värviks. Punast puudrit kantakse ka pruutide juustele ja kõrvadele.

Reuters
Reuters Foto: ANINDITO MUKHERJEE/REUTERS

7. Tõva Vabariik

Tõva vabariigi pulmariided on loodud selliselt, et pruutpaar saaks vajadusel ka hobusega ratsutada. Pulmariided on silmatorkavates värvides ja väga rikkalikult ehitud.

Reuters
Reuters Foto: ILYA NAYMUSHIN/REUTERS

8. Tiibet

Tiibetis on kombeks, et peigmees kingib päev enne pulmi oma pruudile pulmakleidi ja ehted.

Reuters
Reuters Foto: DAMIR SAGOLJ/REUTERS

9. Peruu

Peruus armastavad pruudid kanda pulmakleite, mis on punast ja musta värvi. Kleidid on väga uhked ja kohevad, sest kleidi all on mitmekihiline alusseelik.

Reuters
Reuters Foto: STRINGER/REUTERS

10. Jordaania

Lääne traditsioonid on mõjutanud ka Jordaania pruute, kes eelistavad pulmapäeval kanda valgeid kleite ning kullast või hõbedast ehteid. Sageli pannakse pruudile pähe roheline siidist riidetükk, mis sümboliseerib kasvu, harmooniat ja turvalisust.

Reuters
Reuters Foto: ALI JAREKJI/REUTERS

11. Tšetšeeni Vabariik

Tšetšeenias usutakse, et pulmariided peavad olema võimalikult tagasihoidlikud, seega pruudid on tavaliselt pealaest jalatallani valges.

AP
AP Foto: MUSA SADULAYEV/AP

12. Iraak

Traditsiooniline iraaklannast pruut võib oma pulmapäeval püstitada omapärase rekordi: nimelt vahetavad pruudid pulmapäeval korduvalt rõivaid. Pruutidel on keskmiselt seitse kleiti ja need kõik on erinevat värvi. Punane kleit sümboliseerib armastust ja romantikat. 

Reuters
Reuters Foto: STRINGER/IRAQ/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles