Mida teha, kui eelmängus kõik kordub?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eelmäng võib aja jooksul muutuda paarisuhtes sama rutiinseks kui armuvahekord. Vahel võib tunduda, et mõlemad partnerid suudavad teineteise järgmist käiku täpselt ette näha.

Veidi suudlemist siia, käsi sinna, suuseks, mis hakkab vaikselt kohustusena tunduma ning enne kui arugi saad, kaob põnevus ja vaheldus eelmängust, kirjutas psühholoog ja seksuaaltervise õppejõud Debby Herbenick portaalis AolHealth.com.

Paaride puhul tuleb antud probleemi sageli ette. Lihtne on langeda rutiini ja kasutada ühtesid ja samu mustreid, eriti kui partnerid on koos olnud pikka aega. Pole kahtlustki, et on tore end suhtes mugavalt tunda, kuid üksteisega harjudes võib salapära hääbuda.

Täpselt teadmine, kuidas partnerit lõpuni viia, võib tähendada, et kallima üleskütmiseks nähakse vähem vaeva. Seega jäetakse suupisted vahele ning asutakse kohe pearoa juurde. Ning kindlasti ei ole see vaid meeste süü. Osa naisi eeldab lihtsalt, et meest ei huvita eelmäng, mistõttu läbitakse algusosa kiirustades.

Tegelikult on viimane eelarvamus tõest väga kaugel. 2004. aasta uuring näitas, et nii naised kui mehed soovivad pikemat eelmängu – keskmiselt 18 minutit kestvat (mitte, et seda tuleks kellatäpsusega teha!). Kuna seksuaalne üleskütmine aitab nii naisel kui mehel füüsiliselt rohkem erutuda, siis on eelmäng terve seksuaalelu heaks ülioluline.

Sellegipoolest naudivad paljud paarid eelmängu vaid mõne minuti. Fakt on see, et mehed jõuavad enamasti orgasmini kiiremini või lihtsamalt, kui paljud naised. Doktor Alfred C. Kinsey, kes kogus kuulsust tuhandete seksuaalelu puudutavate intervjuudega, leidis, et umbes 75 protsenti meestest saab orgasmi vahekorra esimese paari minuti jooksul. Samuti väitis hiljutine raport, et iga kolmas mees kogeb enneaegset seemnepurset.

Ei tule ilmselt üllatusena, et Chicago ülikooli uurijad leidsid, et mehed jõuavad orgasmini sagedamini kui naised. Kolm neljandikku meestest – kuid alla kolmandiku naistest – jõuavad alati vahekorra käigus orgasmini. Muidugi teavad naised kogemustest ja eneseavastamise kaudu, et võivad kogeda orgasmist saadavat naudingut erinevate stimuleerimisvõtetega.

Mis aitab seksuaalelule vürtsi lisada?

Lisades armuvahekorrale eelnevale kurameerimisele eri seksmängu tüüpe, leiavad naised sageli, et jõuavad kergemini soovitud naudinguni. Paljude mõlema soo esindajate jaoks suurendab intiimsust ja erutust – vähemalt psüühilisel tasandil – üksteisega eelmängu ajal rääkimine.

Seetõttu soovitab seksuaaltervise ekspert tavaliselt keskenduda umbes 15 kuni 20 minutit eelmängule. Loomulikult ei loe vaid kestus – ka eelmängu kvaliteet on tähtis. Esmasena soovitabki ta võtta aega, et nautida igat momenti ja puudutust. Tuleta meelde, kui paarisuhe alles värske oli – ilmselt veetsite meeletult palju aega kurameerides.

Järgmine nõuanne olekski esialgu riided selga jätta. Kõik tundub teistmoodi, kui partneri käe ja enda keha vahele jääb riidetükk. Katsetage erinevate materjalidega – siid, satään ning isegi puuvill – värvikate tundmuste äratamiseks.

Keskenduge suudlemisele samal ajal, kui riideesemetest ükshaaval vabanete. Vali eelmängul uus teekond, et puudutada tegevuse käigus enamaid kehaosasid. Pea siis meeles – 15 minutit kvaliteetset eelmängu ning teie seksuaalelu võib tunduda hoobilt värskem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles